Produksjonsplanleggerne i Gartnerhallen har nå mottatt produksjonsønske for grønnsaker og bær. I løpet av de neste ukene mottar Gartnerhallen behovstall fra BAMA. Sammen danner dette grunnlaget for produksjonsplan for 23/24.
Viktig jobb
– Produksjonsplanlegging er en av de viktigste jobbene Gartnerhallen gjør. Målsetningen med planleggingen er å styrke Gartnerhallens konkurransekraft, gjøre Gartnerhallen leveringsdyktig ovenfor våre kunder, oppnå et balansert marked og dermed en bærekraftig produsentøkonomi og ikke minst forutsigbarhet ovenfor produsent med tanke på tildelingen, sier Stian Vik Bjørntvedt, produksjonssjef i Gartnerhallen.
Gartnerhallen eier markedsadgangen
– Det er Gartnerhallen som eier markedsadgangen og er dermed ansvarlig for planene som blir utarbeidet etter innmeldt behov fra våre kunder, i dialog med våre produsenter. Denne rollen betyr at vi i forkant av sesong er helt nede i materien på hva som skal produseres, hvor og hvilket volum, samtidig som vi året igjennom er på detaljnivå på markedssituasjon, kvalitet, volum, lagerstatus og utfordringer som klima og importpriser for poteter, grønnsaker, frukt og bær. Slik jobber vi for å sikre grøntprodusentenes lønnsomhet, samtidig som vi sikrer forbrukerne norskproduserte kvalitetsprodukter hele året, avslutter han.
Fristen for poteter til konsum og øvrig produksjon til industri er 1. november, mens for frukt er fristen 1. februar i produksjonsåret.