Nytt frukt- og grøntpakkeri i Sogn

Åpning av Håbakken Sogn Frukt og grønt

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 5. juli 2022

Fredag 1. juli åpnet Sogn Frukt og Grønt SA sitt nye frukt- og grøntpakkeri på Håbakken i Lærdal.

I september 2020 fusjonerte Lærdal Grønt SA og Sognefrukt SA til Sogn Frukt og Grønt SA. Et viktig mål for fusjonen var byggingen av nytt felles frukt- og grøntpakkeri i Håbakken i Lærdal.

Nå står bygget klart til bruk, og det nye pakkeriet ble åpnet av landbruks- og matminister Sandra Borch fredag 1. juli.

– Vi er svært glade for at vi har klart å reise dette anlegget. Det blir et stort løft for alle våre 140 medlemmer som skal levere flere tusen tonn med mat til dette pakkeriet. Det er frukt- og grøntprodusentene i Sogn som har bestemt og gjennomført disse planene. Dette viser samvirkemodellen på sitt beste, og det har vi all grunn til å være stolte av, sier Endre Kleiveland, styreleder i Sogn Frukt og Grønt, i en pressemelding.

Bilde Landbruks- og matminister Sandra Borch og styremedlem Kari Sigrun Lysne fra Lærdal under åpningen av Sogn Frukt og Grønt sitt nye pakkeri.

Forventer stor vekst framover

Det nye pakkeriet skal håndtere epler, pærer, plommer, moreller, bær, tidligpotet og grønnsaker fra syv ulike kommuner i Sogn. I et normalår forventer man en omsetning på rundt 130 millioner kroner, og det forventes stor vekst i årene framover.

I tilknytning til pakkeriet åpnet også Sognasmak AS ny butikk i samme bygg, med salg av lokalmat og -drikke, grøntvarer fra pakkeriet og utsalg og formidling av lokale råvarer.

– Dette er en unik sjanse til å løfte Sogn som mat- og drikkeregion. Her skal vi tilby de beste smakene. Blant annet vil varer fra pakkeriet kunne selges i Sognasmak. Med en så kort vei fra pakkeri til utsalg, tilbyr vi kundene våre frukt og grønt til høy kvalitet, noe som er utrolig kjekt, sier Tor Yttri, styreleder i Sognasmak, i pressemeldingen.

Bilde Sognasmak har åpnet en flott butikk i tilknytning til det nye pakkeriet.

Gartnerhallen har bidratt med delfinansiering

Totalt vil 140 produsenter i Sogn eie og levere til Sogn Frukt og Grønt SA. Anlegget er på cirka 6500 kvadratmeter og består av pakkesal, kjøler, administrasjonsdel, lager, Felleskjøpet-butikk og nevnte Sognasmak.

Flere aktører, blant andre Gartnerhallen, har bidratt med delfinansiering av det nye anlegget.

Elisabeth Morthen, Nils Olve Gillund og Kai Knutsen representerte Gartnerhallen under åpningen.

– Vi har et godt og aktivt frukt- og grøntmiljø i Sogn. For Gartnerhallen er det viktig å opprettholde og utvikle dette framover. Med det nye pakkeriet ligger alt til rette for å få frukt og grønt ut til forbrukeren på en effektiv og god måte. Vi er også trygge på at pakkeriet vil fungere som en viktig møteplass for produsentene i Sogn, og ønsker Sogn Frukt og Grønt lykke til med viktig arbeid, sier Kai Knutsen, konstituert administrerende direktør i Gartnerhallen.

Relaterte artikler

Gartnerhallens Logo
27. juli 2022     #Produksjon og marked
Gartnerhallens Logo
17. mai 2022     #Produksjon og marked
Norsk frukt og grønt
28. april 2022     #Produksjon og marked

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller