Daglig leder i Grønt Pakkeri Øst, Robert Lindgjerdet, løftes frem for sitt arbeid med produktutvikling og evne til å inspirere forbrukere til å bruke norske grønnsaker på en enkel og kreativ måte. Nå er han nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2025
Siden 2017 har Robert Lindgjerdet vært en drivkraft i Grønt Pakkeri Øst (GPØ). Pakkeriet har utmerket seg ved å finne nye måter å gjøre norske grønnsaker mer tilgjengelige. Robert har spilt en viktig rolle i dette arbeidet. Samtidig trekkes han frem for å ha inspirert til økt forbruk og redusert matsvinn, av norske grønnsaker.
– Den nominerte løfter frem norske rotgrønnsaker som et enkelt og attraktivt valg for forbruker, gjennom god kvalitet og smarte mikser av rotgrønnsaker. Som pakkeri er GPØ en sterk drivkraft i det lokale produsentmiljøet av rotgrønnsaker. De bidrar med dette til godt produsentmiljø og produktutvikling som igjen bidrar til økt forbruk, sier juryleder for innovasjonsprisen, Aud Mari Folden.
Som pakkeriet selv uttrykker det:vi har oppdaget en enklere måte å lage mat på!. Omtalen gjelder utviklingen av de kjente rotmix-produktene, hvor du får flere ulike rotgrønnsaker i en pakke, tilpasset sesong og ulike tema.
Forbrukeren slipper nesten å tenke selv, og ikke minst bidrar rotmixene til å redusere matsvinn, forteller Robert. .
Nominasjonen som motiverer hele pakkeriet
Robert forteller at det å være nominert til innovasjonsprisen, på vegne av GPØ, gir en viktig tilbakemelding og stor motivasjon til pakkeriet.
– Dette motiverer oss til å fortsette satsingen og stadig utvikle nye mikser og kulturer for ulike anledninger. Vi eies i dag av 60 produsenter, med 25-30 produsenter som er aktive leverandører til pakkeriet. Målet vårt er å ligge i forkant og etablere nye attraktive og hjelpsomme blandinger, sier Robert.
Roten til alt godt
Robert løfter frem at de gode gamle norske rotgrønnsakene er kortreist, sunne, anvendelig og billig mat det nå skal dyrkes mer av.
– For mange er rotgrønnsakene selve grunnmuren i det norske kjøkkenet, og de allsidige grønnsakene gir maten en herlig sødme og nyttige næringsstoffer. Dessuten er rotgrønnsaker næringsnyttig mat og har et lavt fotavtrykk, sier Robert entusiastisk.
Ville bli best i klassen
Med utgangspunkt i dyktige produsenter, fruktbart jordsmonn og gunstig klima ble det starten på en reise hvor GPØ skulle bli den foretrukne og beste leverandøren.
– Vi skulle bli best på pastinakk, persillerot, sellerirot, rødbeter og spesialbeter, forteller Robert.
Les mer om produktene til Grønt Pakkeri Øst her.
Robert forteller at han nå ser fram til å delta på GRØNT 2025 3.desember, der finalen i innovasjonsprisen finner sted!
Om Gartnerhallens Innovasjonspris:
Gartnerhallens innovasjonspris er en hederspris til den eller de som særskilt utpeker seg innen utvikling og nytenkning i norsk grøntproduksjon. Prisen deles ut for 11. gang, på GRØNT 2025, Gartnerhallens årskonferanse, 3.- 4. desember. Blant de nominerte kandidater har juryen valgt ut tre finalister:
- Hardanger Fjordfrukt
- Karl Martin Viken
- Grønt Pakkeri Øst (GPØ)