Slik bidro stangselleri til rekordhøy norskandel

Fra innhøsting på Gilhus Gård i juli 2022. Foto: Gartnerhallen

Av: Marte E. L. Johansen  Foto: Fra innhøsting på Gilhus Gård juli 2022. Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 17. februar 2023

Gartnerhallen planlegger sammen med produsentene og kundene for en normalsesong, som starter i uke 25 og varer til og med uke 48, men i 2022 strakk sesongen seg til uke 52. Svært god sesong, produkter av høy kvalitet og bedre lager og kjølefasiliteter gir resultater.

− Første uken med forlenget sesong, uke 49, ble det levert 67.000 stykk – det betyr at vi oppnådde markedsdekning med norske varer. Også de neste ukene var det svært godt salg av norsk stangselleri, i kombinasjon med noe suppleringsimport. Selv om det var et lite volum, 2700 stykk, i uke 52 og begrenset til Rogaland som har en mild høst og vinterklima, er det såpass langt utover normalsesong at vi må ha det med, sier en fornøyd produksjons- og markedssjef i Gartnerhallen, Kai Knutsen.

− Tett dialog med BAMA og deres kunder, hvor vi tidlig meldte inn mulighet for forlenget sesong, var avgjørende for at vi fikk omsatt varene utover normalsesong. Våre produsenter leverte 652.000 stykk stangselleri i planperioden og 152.000 etter planperioden. Noe som bidrar til en historisk høy norskandel i salget av frukt og grønt, avslutter Knutsen.

Les også: Rekordhøy norskandel på frukt og grønt!

Bilde

Relaterte artikler

Gartnerhallens Logo
5. juni 2023     #Produksjon og marked
Nypoteter
24. februar 2023     #Produksjon og marked
Gartnerhallens Logo
24. februar 2023     #Produksjon og marked

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller