Webinar 26.mai: En fremtid uten sprøytemidler?

Laptop og kaffekopp

Av: Mari Engh  Foto: Pixabay
Sist oppdatert: 22. mai 2023

Velkommen til webinar om alternativer til kjemisk plantevern og Grønt TeknoForum. Bli oppdatert på de siste løsningene som er på vei ut til grøntnæringen.

MELD DEG PÅ HER

EU har satt som mål at bruken av kjemiske plantevernmidler skal halveres innen 2030. Bruken av kjemiske plantevernmidler er allerede lav i Norge. Likevel er grøntnæringen helt avhengig av at det kommer flere gode kjemikalfrie løsninger på markedet fremover, for å kunne beskytte avlingene tilstrekkelig.

Bli med på webinar 26. mai kl. 11:30 – 12:30 å lær om noen av de nye løsningene:

  • Dampbehandling av planter

Moleda er en foregangsbedrift innen damping av bærplanter for å fjerne potensielle skadegjørere før utplanting. Den norskutviklede teknologien er nå i ferd med å innta det internasjonale markedet. På webinaret vil du møte ny daglig leder i Moleda, Jakob Aubell. Han vil presentere steriliseringsteknologien og røpe litt om nye plantekulturer de nå vil teste behandlingen på.

  • Vaksinering av salat

Norske forskere ved NIBIO vil hjelpe salatplanten til å forsterke sitt naturlige forsvar mot soppangrep - helt på egen hånd. I flere år har forskerne testet ut hvordan plantenes immunforsvar kan styrkes innenfra. På webinaret vil du møte Tage Thorstensen ved NIBIO, som er prosjektleder for salatvaksinen.

  • Grønt TeknoForum

På webinaret vil du også få vite mer om hvordan Gartnerhallen og vår satsing Grønt TeknoForum arbeider for å fremme ny teknologi som skal gi produsentene et forsprang i kampen mot skadedyr og sykdom.

Bilde Jakob Aubell fra Moleda vil dele siste nytt om effekten ved dampbehandling av planter, og Tage Thorstensen fra NIBIO vil fortelle om arbeidet med vaksinen som kan gjør plantevernmidler overflødige for salat.

MELD DEG PÅ HER

Har du spørsmål i forkant av webinaret: ta kontakt med mari.engh@gartnerhallen.no.

Relaterte artikler

Planter på pall
3. april 2023     #FoU og innovasjon
Gartnerhallens Logo
15. april 2019     #FoU og innovasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller