Løk

56 Gartnerhallen-produsenter dyrker ulike varianter av allsidig og smaksrik norsk løk.

Gul løk

I Norge dyrkes ulike typer løk over store deler av landet. Vanlig gul og rød kepaløk er det vi dyrker mest av, i tillegg til sjalottløk, purre og vårløk.

Slik produseres løk

Løkvekster produseres i de fleste viktige grønnsakdistriktene i Norge, med hovedtyngden i Hedmark, Oppland, Østfold og Vestfold.

Den vanligste dyrkingsmetoden i norsk produksjon er dyrking fra setteløk. Da baserer man seg på stikkløk som er produsert etter en spesiell produksjonsteknikk året før.

Ved høsting er det vanlig å tørke løken på jordet i cirka 14 dager. Dette krever tørre fine forhold. Deretter blir løken tørket og lagret.

All løk som pakkes i Norge går gjennom flere kontroller, både før og etter pakking, for å sikre god kvalitet.

Tilgang på norsk løk hele året

Dyktige produsenter og god lagringsteknologi gjør at vi har tilgang på norsk løk store deler av året. Om lag 3/4 av all løk som omsettes i Norge er produsert i Norge.

Bilde

Andre produkter

Plommer i haug, Opal
9. mai 2021     
To epler, Åkerø
9. mai 2021     
3 gulrøtter
9. mai 2021     

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personalisering og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens Personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller