Innovasjonspris-finalist Simen Myhrene

Simen Myhrene

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Differ Media, Aurora Hannisdal
Sist oppdatert: 3. desember 2021

Gjennom egne innovasjoner og aktiv deltakelse i en rekke prosjekter, har Simen Myhrene både utviklet egen jordbærproduksjon i Ekeberg Myhrene AS – og bidratt til å sette norsk jordbærproduksjon på kartet internasjonalt.

Simen er nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2021 for sitt engasjement for å videreutvikle norsk jordbærproduksjon.

Han har både initiert og deltatt i ulike forskningsprosjekter og innovasjoner, og er en aktiv bidragsyter til kunnskapssøken, -utvikling og -deling i det norske jordbærmiljøet. Dette har bidratt til at han er plukket ut av juryen som én av tre finalister i årets utdeling.

– Jeg er veldig stolt og takknemlig over å ha blitt nominert. Prisen henger høyt, når du vet at det er kollegaer i næringa som har sendt inn nominasjoner. Samtidig er det viktig å få fram at selv om det er jeg som er nominert, så er vi et team. Det er mange som står bak og som er en del av denne nominasjonen, sier Simen.

Les også: Skaper framtidas jordbærproduksjon

Bilde

Bidrar aktivt til faglig utvikling

Sammen med kompanjong Bjørn Ekeberg i Ekeberg Myhrene AS, var Simen tidlig ute med å dyrke jordbær i et tabletop-system - i renner løftet opp fra bakken.

I tillegg til selve produksjonen er Simen også daglig leder i Myhrene AS, som selger tunneler og dyrkingssystemer til frukt og bær. Han produserer systemer for damping av planter, med innovasjonen PlantSauna. Han har også bidratt aktivt i testing av roboten Thorvald, og har vært med på å utvikle det digitale verktøyet SoilMate Tracker.

Simen er en aktiv bidragsyter inn i ulike produksjonsmiljøer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Vi vil være transparente og bidra til å dele kunnskapen vi opparbeider oss, på både godt og vondt. Det sier seg selv at det blir både prøving og feiling når man prøver nye ting, og jeg vil gjerne bidra til at andre slipper å gjenta våre feil, forklarer han.

Han tar del i nettverksgrupper både i Norge og internasjonalt, blant annet for tabletop-produksjon, og samarbeider bredt med både produsenter, startups, forskningsmiljøer og etablerte agritech-bedrifter. Det gir både ny kunnskap og inspirasjon til egen drift, men gir også anledning til å dele av egne erfaringer.

– Tidligere dro vi til Nederland og ble veldig imponert over alt vi så i grøntmiljøet der. Nå er internasjonale aktører interessert i å komme hit, fordi vi ligger så langt fremme i Norge. Både teknologisk, og ikke minst innen bærekraftig produksjon. Det er spennende, og en stor anerkjennelse, sier Simen.

Om Gartnerhallens innovasjonspris:

Gartnerhallens innovasjonspris er en hederspris til den eller de som særskilt utpeker seg innen utvikling og nytenkning i norsk grøntproduksjon. Prisen deles ut for niende gang, på Gartnerhallen-kongress 18. – 19. november 2021. Blant 16 nominerte kandidater har juryen valgt ut tre finalister: Simen Myhrene, Karl Martin Viken og Jan Terje Vignes.

Relaterte temaartikler

Et bilde fra Gartnerhallen
3. desember 2021     #FoU og innovasjon
Innovasjonsprisen 2021 finalister
14. oktober 2021     #FoU og innovasjon
UV-lys på jordbær
30. september 2021     #FoU og innovasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller