Prisen som har blitt delt ut siden 2007 har blant annet som formål å sikre fokus på utvikling og nytenking innenfor frukt og grønt, og bidra til en fortsatt konkurransedyktig norsk produksjon av varer markedet ønsker. − Innovasjonsprisen er en hederspris til den eller de som gjør en særskilt innsats på dette området, og som bidrar til økte produksjons- og foredlingsmuligheter innenfor frukt og grønt, og dermed verdiskaping for Gartnerhallens eiere, sier Ellen-Margrethe Hovland, FoU- og innovasjonssjef i Gartnerhallen.
FoU-sjefen, som har rollen som jurysekreter, mener den norske frukt- og grøntnæringen er ledende på innovasjon og utvikling og har en imponerende endringstakt. − Det tas hele tiden i bruk ny teknologi, utvikles nye produkter og nye måter å jobbe på. Mangfoldet er stort og disse pionerene vil vi løfte frem. For å få til det trenger vi hjelp, sier hun, og utfordrer eiere, leverandører, samarbeidspartnere og andre eksterne til å nominere kandidater.
Hvem kan nomineres?
Det er mulig å nominere produsenter i Gartnerhallen SA
- produsentsammenslutninger i Gartnerhallen SA
- enheter i Gartnerhallen SA
- pakkerier tilknyttet varestrømmen som pakker produkter fra Gartnerhallen-produsenter
- foredlingsindustri som bearbeider produkter fra Gartnerhallenprodusenter
- samarbeidspartnere i Gartnerhallens verdikjede
Hvem kan nominere?
Det er åpent for alle å nominere kandidater til Gartnerhallens innovasjonspris. Nominasjoner og god begrunnelse sendes til ellen.hovland@gartnerhallen.no
Kriterier for tildeling
Den nominerte bør oppfylle en eller flere av følgende kriterier
- Å ha sett muligheter for nye produkter som markedet vil ha, og tilrettelagt og arbeidet for at produksjon av disse produktene har blitt igangsatt
- Aktuelle tiltak kan være produksjonstekniske løsninger mht pakningsløsninger, emballasje, rasjonell varestrømlinje eller utvikling som har gitt samarbeidsløsninger produsenter i mellom.
- Arbeid som har bidratt til nye eller forbedrede produksjonstekniske løsninger
- Aktuelle tiltak kan være innen ny teknologi, dyrkingsmetoder eller lignende.
- Arbeid som har bidratt til positiv utvikling i salg og omsetning av enkeltkulturer
- Aktuelle tiltak kan være forbedrede løsninger på produkters holdbarhet eller utvidet norsk sesong i form av nye sorter, dyrkingsteknikk eller lagring.
- Samordning og utvikling av oppgaver og prosesser i produksjonen, som har gitt en mer rasjonell produksjon og vareomsetning for produktet og derigjennom økt verdiskaping for alle ledd i verdikjeden.
Tidligere vinnere av innovasjonsprisen
- Skjærgaarden gartneri (2018)
- Per Odd Gjestvang (2016)
- Roy Hasle (2014)
- Larvik Løk (2012)
- Det norske bringebæreventyret (2010)
- Gjermund Elstøen (2009)
- Stine Mølstad (2008)
- Lærdal Grønt (2007)
Begrunnede forslag på aktuelle kandidater til årets innovasjonspris sendes til ellen.hovland@gartnerhallen.no senest 3. oktober.
Har du spørsmål om Innovasjonsprisen?
Kontakt Ellen Hovland, FoU- og innovasjonssjef og sekretær for juryen Tlf 41 22 30 03 / ellen.hovland@gartnerhallen.no