Gartnerhallen er invitert av Opplysningskontoret for frukt og grønt i en panelsamtale for en felles satsning på bærekraft som konkurransefortrinn.
På vegne av en samlet grøntnæring presenterer Gartnerhallens administrerende direktør Elisabeth Morthen den nye bærekraftstrategien for norsk grøntnæring. Denne skal bidra til at næringen blir enda mer bærekraftig og kan møte fremtiden i visshet om at alle gjør sitt ytterste for at norsk frukt og grønt blir det selvsagte valget.
Som Elisabeth Morthen selv uttrykker det: – Norsk grøntnæring skal være blandt verdens beste i bærekraftig grøntproduksjon. Vi er i utgangspunktet gode, men skal bli bedre, og vi skal dokumentere det vi gjør for å gjøre bærekraft til et konkurransefortrinn.
Bærekaftsstrategien er et resultat av Grøntutvalgets mål for grøntnæringen mot 2035, og skal bidra til å øke norsk produksjonen og forbruket av frukt- og grønt. Dette er helt i tråd med Helsedirektoratets kostråd og Landbrukets selvforsyningstrategi (st.mld. nr 11) om å øke nordmenns inntak av frukt, grønnsaker, bær og poteter.
Aktører i den grønne verdikjeden har gått sammen i et forpliktende samarbeid for å nå målene, og sier det slik: «Sammen skal vi bidra til at forbrukere spiser mer grønt, og at den norske andelen av frukt og grønt øker. Det gjør oss mer selvforsynte og mer bærekraftige, samtidig som det påvirker folkehelsa positivt.»
"Det store norske Grøntløftet" arrangeres 15. august og du kan lese mer på Arendalsukas programsider.
Gartnerhallen deltar også på følgende arrangement: Kan kommunenes matstrategi bidra til å øke andel lokal mat?.
Dette er Arendalsuka
Arendalsuka er en årlig politisk festival og møteplass i Arendal, Norge, hvor politikere, organisasjoner, næringsliv, media, og vanlige borgere samles for å diskutere samfunnsaktuelle temaer. Arrangementet varer vanligvis i fem dager i august og inkluderer debatter, foredrag, seminarer, og paneldiskusjoner om ulike politiske og samfunnsmessige emner. Arendalsuka er åpen for alle og fungerer som en viktig arena for demokrati og meningsutveksling i Norge.
Arrangementet ble først holdt i 2012, etter inspirasjon fra Almedalsuken i Sverige, og har siden vokst til å bli en av de viktigste møteplassene for samfunns- og politikkinteresserte i Norge.
Oppsummeringen er laget med kunstig intelligens og kvalitetssikret av Gartnerhallen.