En urolig verden påvirker priser på viktige og nødvendige innsatsfaktorer, og klimaendringer gjør hverdagen for bonden mer uforutsigbar. Vi har invitert leder i Innlandet Bondelag Camilla Rostad, til å dele sine tanker om utfordringene på dette området, og hva som må til for å opprettholde, og helst øke norsk matproduksjon, sett i et beredskapsperspektiv.
Camilla Rostad driver Vang Gård i Totenvika sammen med mannen. Her dyrker de grønnsaker i veksthus og på friland, både konvensjonelt og økologisk, i tillegg til eget gårdspakkeri. Hun driver også eget bakeri med tradisjonsbakst og glutenfri mølle på Kapp.
Rostad har bred erfaring fra mange land og yrker, både i produksjon, salg, markedsføring, prosjektledelse, produsentnettverk og som leder. Klimaarbeid er viktig for Camilla, og hun er derfor en av Bondelagets klimaspydspissbønder.
Gartnerhallens årskonferanse arrangeres i år 3.- 4. desember, på hotellet Lily Country Club på Kløfta.
Les mer om konferansen og meld deg på her.
GRØNT 2025 samler alle som brenner for norsk frukt og grønt! Årets konferanse vil sette søkelys på hvordan vi sammen skal sikre at norsk frukt- og grønt både vokser i volum og står sterkere rustet for framtiden. På årets viktigste møteplass for grøntnæringen vil vi løfte blikket mot løsninger som gir både styrket produksjon og økt forbruk.
Les også: Han skal lede oss gjennom GRØNT 2025 | Gartnerhallen