Gartnerhallens innovasjonspris er en hederspris til den eller de som særskilt utpeker seg innen utvikling og nytenkning i norsk grøntproduksjon. Prisen deles ut for 11 gang, på GRØNT 2025: Gartnerhallen årskonferanse 3.desember.
– Vi er svært fornøyde med finalistene. En fellesnevner er at de er i en egen klasse når det handler om utvikling, kvalitet og nytenking. At de står i front på nye løsninger og deres mot og vilje til å satse tross stor risiko har en effekt for hele grøntnæringen, sier Aud Mari Folden, juryleder for innovasjonsprisen.
Karl Martin Viken for Viken Gartneri
Viken Gartneri driver grøntproduksjon på Frosta i Trøndelag.
Viken Gartneri og Karl Martin Viken er for tredje gang nominert til Gartnerhallens innovasjonspris - for sin produktutvikling innen kuttede urter og for å ha videreutviklet Viken Gartneri med en unik kombinasjon av vertikal og tradisjonell veksthusproduksjon.
Nytenkningen og satsingsviljen har bidratt til at Viken er valgt ut av juryen som én av tre finalister i årets prisutdeling. Juryen har pekt på at Viken Gartneri er fremoverlente og innovative på mange fronter.
Les mer om Karl Martin og nominasjonen her
Robert Lindgjerdet for Grøntpakkeriert i Øst
Robert Lindgjerdet er daglig leder for Grønt Pakkeri Øst (GPØ).
Robert Lindgjerdet og GPØ er nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2025 for sitt arbeid med produktutvikling, og evne til å inspirere til økt forbruk av rotgrønnsaker.
Arbeidet med å gjøre grønnsakene til et enkelt og attraktivt valg for forbruker, gjennom god kvalitet og smarte mikser av rotgrønnsaker, har bidratt til finaleplassen. Juryen peker på at Robert og pakkeriet er sterk drivkraft i det lokale produsentmiljøet, og bidrar med godt produsentmiljø og produktutvikling som igjen bidrar til økt forbruk av grønnsaker.
Les mer om Robert Lindgjerdet og nominasjonen her
Hardanger Fjordfrukt
Midt i det ikoniske fruktlandskapet i Hardanger ligger Hardanger Fjordfrukt – et pakkeri eid av 150 Gartnerhallen-produsenter.
Fruktpakkeriet er nominert for sin tydelige satsing på kvalitet kombinert med produsentenes imponerende evne til omstilling.
Hardanger fjordfrukt er i toppsjiktet i Norge med tanke på kvalitetsarbeid og markedstilpassed produksjon. uryen peker på at det systematiske forbedringsarbeidet pakkeriet har gjennomført de siste årene, løfter både produsentene og hele fruktnæringen i Norge. Les mer om Harandger Fjordfrukt og nominasjonen her