Det er et velkjent problem at frukt, bær og grønnsaker blir dårligere før du rekker å spise dem.
Med frosne grønnsaker er dette problemet løst. De gir deg en enkel tilgang til næringsrike råvarer året rundt.
Frosne, norske grønnsaker er fulle av næring og smak
Norske grønnsaker fryses kort tid etter innhøsting. Det sikrer optimal kvalitet og næringsinnhold.
– Grønnsakene fryses ned når de er på sitt aller beste. Dette sikrer forbrukerne næringsrike råvarer av best kvalitet året rundt, sier administrerende direktør i Gartnerhallen, Kai Knutsen.
Innholdet av vitaminer og mineraler er ofte bedre bevart i frosne grønnsaker.
Grønnsaker som blir fryst ned, beholder nesten 100 prosent av næringsinnholdet.
– Å velge norske grønnsaker fra frysedisken er derfor minst like sunt som de ferske, importerte, forklarer Knutsen.
Slik får du norske grønnsaker året rundt
Å fryse grønnsakene er en mulighet som forlenger salgsperioden til norske grønnsaker og gir forbrukerne mulighet til å kjøpe norsk utenfor sesong.
Ved å kunne fryse deler av avlingen reduseres matsvinnet, og vi kan bruke mer av de gode råvarene som dyrkes her i Norge.
– For norske forbrukere, betyr dette at vi kan tilby et bredere utvalg av norske råvarer uavhengig av årstid, sier Knutsen.
Frosne grønnsaker – like gode, like anvendelige
Frosne grønnsaker har lang holdbarhet og kan brukes ved behov.
En annen fordel med frosne grønnsaker er at de allerede er skrellet og vasket og klar til bruk.
De finnes også i grønnsaksblandinger. Trolig er de også rimeligere.
– Og så et lite tips til slutt: Det er fullt mulig å fryse de ferske grønnsakene du har kjøpt også, avslutter Knutsen.