I prosjektet SmartFrukt legges det opp til tett dialog mellom fruktdyrkere, fruktpakkerier, rådgivingsapparatet og forskerne, og løpende formidling av beste praksis.
Under finner du opptak av webinar gjennomført våren 2024.
Er smått godt? Tynning og kvalitet relatert til fruktstørrelse
Presentasjon Darius Kviklys: Apple fruit size management by thinning: when and how much?
Presentasjon Emily Follett: Storleik er avgjerande
Presentasjon Jorunn Børve, NIBIO: Storleiken har noko å seia
Finns det betre alternativ enn å gje opp? Marknad og økonomi
Presentasjon Harald Mundal: Marknad og økonomi
Presentasjon Torbjørn Haukås: Smartfrukt, økonomi og kvalitet
Kor bra kan det bli? Gjødsling og fruktkvalitet
Presentasjon Gaute Myren, NLR: Gjødsling
Presentasjon Ingunn Øvsthus, NIBIO: Næringsstoff og fruktkvalitet
Kjedeleg tynning eller kjemisk tynning? Teori og praksis
Presentasjon Darius Kviklys: Hvorfor kjemisk tynning
Presentasjon Endre Bjotveit: Kjedeleg tynning eller kjemisk tynning - praktisk tilnærming