Styrker norsk epleproduksjon gjennom Fruktdyrkerskolen

Epler på tre med vanndråper

Av: Marte E. L. Johansen  Foto: Norsk Landbrukssamvirke / Jon Terje Hellgren Hansen
Sist oppdatert: 2. april 2024

Prosjektet SmartFrukt, som ledes av initiativtaker Gartnerhallen og med deltakerne fra hele fruktnæringen, skal gi ny kunnskap og motivere fruktdyrkere i hele næringen. Webinarserien Fruktdyrkerskolen er ett av tiltakene for å gi nye og smarte løsninger for å optimalisere driften av eplefelt.

Det legges opp til tett dialog mellom fruktdyrkere, fruktpakkerier, rådgivingsapparatet og forskerne, og løpende formidling av beste praksis.

− Kunnskapsdelingen står sentralt i prosjektet, sier Gabriela Lundberg FoU- og innovasjonssjef i Gartnerhallen.

Gartnerhallen er markedsleder med 2/3 av fruktdyrkerne i Norge og fikk i 2022 med seg NIBIO, NordGrønt SA, alle norske fruktpakkerier og rådgivingstjenesten NLR om å søke støtte. Ved årsslutt fikk de tilsagn på 8,8 millioner til prosjektet SmartFrukt.

− En av grunnpilarene i satsningen er fruktdyrkerskole som skal arrangeres hvert år i prosjektperioden der innholdet vil bestå av både grunnleggende dyrkningskunnskap, nye forskningsfunn fra prosjektet og andre aktuelle erfaringer og temaer, sier hun.

De digitale foredrag er åpen for alle epleprodusenter, fruktpakkerier og andre ledd i verdikjeden i hele landet. Det vil bli gjort opptak av møtene slik at de vil være tilgjengelige for senere bruk, avslutter hun.

Relaterte artikler

Våronn 2024 Frosta Kari Helga Viken
5. april 2024     #Produsent
Eplehøsting hos Grethe Sylling
29. september 2022     #Produsent

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller