Fredag 22. august inviterer pakkeriet til tidenes første Kålrotfestival på Toten. Håpet er å inspirere til økt forbruk – spesielt hos de yngre.
– Tenk at en så søt og god grønnsak nesten utelukkende brukes til tradisjonsmat? Hos oss er revet kålrot et fast innslag i tacoen! Den egner seg like godt på grillen og i hverdagsretter, men folk må jo vite om det, sier arrangør for festivalen, Torgeir Narum, leder for Toten Kålrotpakkeri.
Med Kålrotfestivalen ønsker pakkeriet å gjøre noe med dette – ikke med en pekefinger, men med opplevelser, matglede og aktiviteter. – Festivalen byr på alt fra kålrotbowling og traktorhinderløype til matservering med kålrot i nye og overraskende varianter. Det blir også foredrag og fortellinger om kålrotas plass i norsk matkultur, livemusikk og andre kulturelle innslag!, forteller Narum.
Festivalen arrangeres på Toten Kålrotpakkeri 22. august, fra kl. 12:00 til 19:30.
Kålrotfestivalen er en lavterskel møteplass for folk i alle aldre, og vi håper dette kan bli starten på en ny, årlig tradisjon, forteller Torgeir Narum.
En glemt supergrønnsak
Norsk kålrot er tilgjengelig i butikk nesten hele året. Likevel kjenner stadig færre til supergrønnsaken – spesielt unge voksne. Narum legger til at dette gjelder både hva det er, og enda færre vet hvordan den kan brukes.
– Et av målene med festivalen er at flere skal tenke på kålrota slik vi tenker på Nordens appelsin: Kålrot er framtida fordi kålrota er sunn, en klimavinner, allsidig og økonomisk – en skikkelig vinner på kjøkkenet! Sier Narum
Narum legger til at Kålrotfestivalen er ment å være mer enn bare en hyllest til én grønnsak. Les også: Vil løfte norsk kålrot med Nyt Norge-merking.
– Dette handler ikke bare om kålrot. Det handler om å gjøre norsk mat og landbruk relevant igjen for nye generasjoner – men naturligvis med kålrota i fokus denne dagen, legger Narum til.
Bli med!
Kålrotfestivalen er gratis og åpen for alle – enten du er produsent, matinteressert eller bare nysgjerrig på hva man kan bruke kålrot til.