Bringebær

100 Gartnerhallen-produsenter dyrker saftige, smakfulle norske bringebær.

Bringebær i klynge

I det kjølige norske klimaet, med lange og lyse sommernetter, får den norske bringebæra mulighet til å vokse seg store og gode over lengre tid. Klimaet bidrar også til at vi kan bruke mindre plantevernmidler i produksjonen av bringebær i Norge - vi har nemlig færre skadegjørere som kan ødelegge bæra.

Det kalde klimaet kan imidlertid være en utfordring. Bringebæra er sart og sårbar for mye vær og vind. Mange produsenter dyrker derfor bringebær i tunnell.

Fram til rundt 2000 gikk all bringebær som ble dyrket i Norge til saft og syltetøy, men de siste 15 årene har salget av norske bringebær til konsum økt betydelig.

Konkurransen fra import er allikevel sterk, og norskandelen på bringebær var på 39,4 prosent i 2020.

Bilde

Andre produkter

Plommer i haug, Opal
9. mai 2021     
To epler, Åkerø
9. mai 2021     
3 gulrøtter
9. mai 2021     

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personalisering og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens Personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller