Norske jordbær har en helt unik god smak. Det har blant annet sammenheng med våre ekstra lange og lyse sommerdager, mens bærene modnes. Sol er det som gir sødme til bærene, og med lange sommerdager blir de norske bærene utsatt for mange søte solstråler – både når det er klarvær og overskyet.
Gartnerhallens produsenter dyrker jordbær til ferskkonsum og foredling
Jordbær er den bærtypen vi dyrker og spiser mest av i Norge. Mye selges til ferskkonsum, mens noe foredles til både syltetøy og saft. Gartnerhallens bærprodusenter leverer bær til store syltetøy-, saft- og juice-produsenter som Lerum og Synnøve Finden. Slik kan vi spise og drikke norske bær også utenfor sesongen.
En krevende produksjon
For at de norske jordbærene skal få den smaken og kvaliteten de er kjent for, er det mye som skal klaffe. Sol, regn og passe temperaturer gjennom hele sesongen er viktig for utviklingen til bærene. I tillegg må produsentene være flinke på måten de dyrker frem bærene. Når du spiser et perfekt jordbær en sommerdag, er det mye godt arbeid som ligger bak.
Sterk konkurranse fra import
Friske norske jordbær møter sterk konkurranse fra importerte bær. Faktisk har vi de siste ti årene importert langt mer enn vi selv produserer, til tross for at vi har gode forutsetninger for å dyrke fram fantastiske jordbær i Norge.