Epler

260 Gartnerhallen-produsenter dyrker saftige, søte og syrlige norske epler.

To epler, Åkerø

Epler er den frukten vi nordmenn spiser nest mest av. Norske epler modnes sakte gjennom sommeren, og får god tid til å utvikle en unik aroma gjennom de kjølige nettene og med det norske sommerlyset. Sortene vi dyker mest av Aroma, Summerred og Discovery, i tillegg til Rød Gravenstein, Rød Prins, Julyred, Åkerø og Rubinstep.

Produksjon og norskandel

I høysesong står Gartnerhallens produsenter for et volum på cirka 500 tonn epler i uken.

Bare litt mer enn hvert tiende eple vi spiser er norsk. I 2020 var norskandelen på epler 11,6 prosent. Dette var riktig nok et spesielt år med frost i blomstringen i flere viktige fruktområder.

Bilde

Gartnerhallens mål er å forlenge den norske sesongen og bidra til økt norskandel på epler. For å lykkes med dette jobber vi aktivt for å finne neste generasjons eplesorter, i tett samarbeid med hele verdikjeden. Ny lagringsteknologi er også viktig for å kunne tilby gode norske epler i en lengre periode.

Andre produkter

Plommer i haug, Opal
9. mai 2021     
3 gulrøtter
9. mai 2021     
Gul løk
9. mai 2021     

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personalisering og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens Personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller