Gulrot

70 Gartnerhallen-produsenter produserer sprø, saftige og søte norske gulrøtter.

3 gulrøtter

Gulrot er en av Gartnerhallens største frilandskulturer. Det kjølige norske klimaet med lange soldager gjør at gulrota trives godt, og kan dyrkes over store deler av landet.

Sesong og produksjon

Sesongen for gulrot i bunt er fra juni til oktober. Da tar lagringsvarene over, som i et normalår varer frem til månedskiftet mai/juni.

Gulrot er godt egnet for lagring ved riktig temperatur og høy luftfuktighet. Den lagres vanligvis med jord fra åkeren på røttene og vaskes ikke før den skal sendes ut til butikk.

85 prosent norskandel på gulrot

Totalt konsumerer nordmenn nærmere 8 kg hver i løpet av året.

Utviklingen til gulrotproduksjonen i Norge har vært formidabel. Volumene har doblet seg de siste 20 årene og Gartnerhallens 70 produsenter produserer over 20.000 tonn i året.

Norskandelen på gulrot var i 2020 på over 85 prosent.

Bilde

Andre produkter

Plommer i haug, Opal
9. mai 2021     
To epler, Åkerø
9. mai 2021     
Gul løk
9. mai 2021     

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personalisering og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens Personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller