I Norge dyrkes ulike typer løk over store deler av landet. Vanlig gul og rød kepaløk er det vi dyrker mest av, i tillegg til sjalottløk, purre og vårløk.
Slik produseres løk
Løkvekster produseres i de fleste viktige grønnsakdistriktene i Norge, med hovedtyngden i Hedmark, Oppland, Østfold og Vestfold.
Den vanligste dyrkingsmetoden i norsk produksjon er dyrking fra setteløk. Da baserer man seg på stikkløk som er produsert etter en spesiell produksjonsteknikk året før.
Ved høsting er det vanlig å tørke løken på jordet i cirka 14 dager. Dette krever tørre fine forhold. Deretter blir løken tørket og lagret.
All løk som pakkes i Norge går gjennom flere kontroller, både før og etter pakking, for å sikre god kvalitet.
Tilgang på norsk løk hele året
Dyktige produsenter og god lagringsteknologi gjør at vi har tilgang på norsk løk store deler av året. Om lag 3/4 av all løk som omsettes i Norge er produsert i Norge.