Utviklingen de siste årene viser en større bredde i produkter, men noe lavere volum innen de ulike kulturene. Resultatet i volum totalt er et stabilt forbruk av økologiske produkter.
Gartnerhallen har, i samarbeid med kundene våre, satt et ambisiøst mål for vekst i omsetning, på 150 prosent fra 2016 til 2030, for konvensjonell og økologisk. Det er avgjørende at veksten er tilpasset markedets behov. Overproduksjon i en markedsbasert næring som grøntsektoren vil være helt ødeleggende for produsentenes økonomi, og gjennom produksjonsplanlegging har vi et godt verktøy for å vokse smart, og i takt med markedet.
Gartnerhallens 40 produsenter av økologisk frukt og grønt leverer i 2021 44 planvarer. Dette er et utvalg av økologiske produkter Gartnerhallens produsenter dyrker:
- Agurk
- Asparges
- Blomkål
- Brokkoli
- Cherrytomat
- Crispisalat
- Epler
- Gulrot
- Hjertesalat
- Hodekål
- Isbergsalat
- Jordbær
- Kepaløk
- Kålrot
- Plommer
- Potet
- Rapidsalat
- Ruccola
- Rødbeter
- Rødløk
- Salatnova-salat
- Solarino-tomat
- Spirer
- Squash
- Stangselleri
- Tomat
Økologisk produksjon er en spydspiss for mer miljøvennlig matproduksjon
Økologisk landbruk bruker naturlige produksjonsmetoder, og benytter seg for eksempel av naturlige plantemiddel og insekter for å tilføre næring og bekjempe sykdommer . Økologisk landbruk er en viktig pådriver og utprøvingsarena for et mer miljøvennlig og bærekraftig landbruk.