Dette er Gartnerhallens nye SKP for kålrot

Gartnerhallens Logo

Av: Marte E. L. Johansen  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 17. oktober 2023

Petter Aarsland (52) fra Eidsberg i Østfold tar over etter Thorleif Dahl som SKP for kålrot.

Petter har vært fulltidsprodusent siden 2008, da han tok over familiegården i Eidsberg, der det har vært grønnsaksproduksjon siden 80-tallet. Før Petter ble fulltidsbonde hadde han 10 års fartstid som butikkleder i Felleskjøpet. Han har tidligere verv fra regionrådet til GH Viken, samt fra lokallag i Norges Bondelag.

Nå er han klar for å ta SKP-vervet.

– Den viktigste oppgaven blir å videreutvikle det gode arbeidet som har vært gjort med Thorleif (red. avtroppende SKP) i spissen. Vi må opprettholde og øke volumet av norsk kålrot og det gjør vi best ved å holde jevn og fin kvalitet på produktene ut til kunde, sortsutvikling og sikre at butikkene håndterer varene best mulig ved riktig lagring, sier Petter Aarsland.

– Det ligger et potensiale i å øke volumet og for å få til det må vi få forbrukeren til å se bredden i hva kålrota kan brukes til. Det er et svært allsidig produkt som egner seg like godt til fisk som til kjøtt, og for ikke snakke om som snacks. Hvem sier vel nei til kålrotstaver og dipp til helgekosen. Og jeg prøvde nylig en oppskrift på kålrotfries fra våre venner i Opplysningskontoret, den burde alle prøve ut, sier han med et smil.

Mia Robinson Lundgren, markedssjef i Gartnerhallen, er svært fornøyd med å få Petter på plass i rollen som SKP.

− Med hans bakgrunn, lange erfaring som produsent og lagspillerånd vil han bli en viktig ressurs for produsentene og samspillet med kunder og kålrotmiljøet, sier Mia.

Relaterte artikler

Bringebær
19. april 2024     #Organisasjon
Gartnerhallens Logo
31. mars 2023     #Organisasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller