Petter har vært fulltidsprodusent siden 2008, da han tok over familiegården i Eidsberg, der det har vært grønnsaksproduksjon siden 80-tallet. Før Petter ble fulltidsbonde hadde han 10 års fartstid som butikkleder i Felleskjøpet. Han har tidligere verv fra regionrådet til GH Viken, samt fra lokallag i Norges Bondelag.
Nå er han klar for å ta SKP-vervet.
– Den viktigste oppgaven blir å videreutvikle det gode arbeidet som har vært gjort med Thorleif (red. avtroppende SKP) i spissen. Vi må opprettholde og øke volumet av norsk kålrot og det gjør vi best ved å holde jevn og fin kvalitet på produktene ut til kunde, sortsutvikling og sikre at butikkene håndterer varene best mulig ved riktig lagring, sier Petter Aarsland.
– Det ligger et potensiale i å øke volumet og for å få til det må vi få forbrukeren til å se bredden i hva kålrota kan brukes til. Det er et svært allsidig produkt som egner seg like godt til fisk som til kjøtt, og for ikke snakke om som snacks. Hvem sier vel nei til kålrotstaver og dipp til helgekosen. Og jeg prøvde nylig en oppskrift på kålrotfries fra våre venner i Opplysningskontoret, den burde alle prøve ut, sier han med et smil.
Mia Robinson Lundgren, markedssjef i Gartnerhallen, er svært fornøyd med å få Petter på plass i rollen som SKP.
− Med hans bakgrunn, lange erfaring som produsent og lagspillerånd vil han bli en viktig ressurs for produsentene og samspillet med kunder og kålrotmiljøet, sier Mia.