Gartnerhallens årsrapport for 2023

Bringebær

Av: Redaksjonen  Foto: BAMA
Sist oppdatert: 19. april 2024

Les Gartnerhallens årsrapport for 2023.

Rigget for å levere - for deg

Gartnerhallen skal tilrettelegge slik at du som grøntprodusent har de beste forutsetningene for å lykkes, selv med en omverden i rask endring. I 2023 har vi tatt nye viktige steg, og står bedre rigget for å levere vekst og verdi for deg som eier.

Norske grøntprodusenters innsats slutter aldri å imponere. En omsetningsvekst på over 6 prosent, og en rekordhøy norskandel på frukt og grønt på 37,1 prosent, er intet mindre enn formidabelt i et år som 2023. Til tross for at krevende forhold gjennom sesongen satte oss på prøve, har dere i all hovedsak dekt markedets behov for norsk frukt og grønt av høy kvalitet.

Er det én ting de siste årene har lært oss er det at vi alltid må forvente endring. Gartnerhallen skal ivareta dine interesser som grøntprodusent både for kommende sesong, men ikke minst på lengre sikt. Vår nye strategi tar innover seg dette, slik at vi ikke bare kan reagere på det som kommer vår vei, men snarere agere og ligge i forkant.

Klima, kosthold og teknologi er sentrale stikkord for det skiftet vi skal gjennom. De representerer både muligheter og utfordringer for norsk grøntproduksjon. Med tryggere driftssystemer og et sterkere lag er Gartnerhallen bedre rustet for endringene som kommer.

Vi skal jobbe offensivt for å øke norskandelen og konkurransekraften, være i front for utviklingen av fremtidens norske grøntnæring og arbeide for at rammevilkårene for din produksjon er så gode som mulig. Gjennom aktivt markedsarbeid og effektiv drift i selskapet, skal dette samlet resultere i vekst og økt lønnsomhet for deg som grøntprodusent.

Ny langsiktig leveranseavtale med vår største kunde, BAMA, var et viktig høydepunkt i året som gikk. Avtalen opprettholder vårt felles mål om 150 prosent verdivekst fram mot 2030. Dette målet er vi i rute med, og med ny avtale på plass er vi godt i gang med felles prosjekter som skal realisere ambisjonene om vekst i både volum og verdi.

Aktive produsenter i hele landet, et engasjert lag av dyktige tillitsvalgte og en kompetent administrasjon utgjør de viktigste byggeklossene når vi steg for steg bygger et sterkere Gartnerhallen. Kraften i fellesskapet blir enorm når vi alle drar i samme retning. God dialog om forventinger, mål og retning er avgjørende for å oppnå full styrke. Samvirkeorganiseringen gir oss en god plattform for denne dialogen.

Vi ser fram til en ny sesong, og tar med glede fatt på et nytt år for enda sterkere leveranser – for deg som Gartnerhallen-produsent!

Elisabeth Morthen, administrerende direktør

Les mer i Gartnerhallens årsrapport for 2023

Relaterte artikler

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller