Gartnerhallens Innovasjonspris 2021 til Simen Myhrene

Gartnerhallens Logo

Av:   Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 19. november 2021

Jordbærprodusent og innovatør Simen A. Myhrene fra Sylling ble tildelt Gartnerhallens Innovasjonspris under Gartnerhallen-kongress 2021.

Spenningen i salen var til å ta og føle på under festmiddagen på årets Gartnerhallen-kongress, da juryleder Aud Mari Folden gikk på scenen for å dele ut Gartnerhallens Innovasjonspris 2021.

Hun viste til at juryen spesielt hadde vektlagt at vinneren er positiv, innovativ og fremoverlent, og har et kontinuerlig fokus på å gjøre produksjonen mer bærekraftig og klimavennlig.

– Vinneren brenner for utvikling og implementering av ny og fremtidsrettet kunnskap, og tar selv initiativ til å utvikle den teknologien som ikke allerede finnes. Han deler åpent av sine kunnskaper med andre produsenter og fagmiljøer, sa Folden.

Takket de nærmeste

Det var en tydelig stolt og glad prismottaker som kunne motta prisen på scenen foran om lag 300 kollegaer i grøntbransjen.

– Dette er det største jeg kan oppnå i min profesjonelle karriere som jordbærdyrker. Jeg vil takke de som står meg nærmest og som har gjort dette mulig, spesielt Turid, far og Bjørn Ekeberg, sa Simen i sin takketale under prisutdelingen.

I nominasjonen stod det “Gjennom egne innovasjoner og aktiv deltakelse i en rekke prosjekter, har Simen Myhrene både utviklet egen jordbærproduksjon i Ekeberg Myhrene AS – og bidratt til å sette norsk jordbærproduksjon på kartet internasjonalt.”

Denne tydelige drivkraften til stadig å se etter nye løsninger kom fram under takketalen.

– Gjennom de siste 20 årene har vi drevet med mange forskjellige ting, og det har vært viktig for oss å utvikle dette på en måte som er framoverlent, sa han fra scenen.

Hyllet det norske jordbærmiljøet

Han avsluttet talen med en oppfordring til myndighetene og en hyllest til det norske jordbærmiljøet.

– Det må være slik at vi blir pushet framover, men vi må også ha rom til å utvikle oss.

– Vi må og vi kommer til å utvikle oss framover, på en måte som gjør oss bemerket. Det ser vi allerede, og det kommer bare til å forsterke seg, fordi vi har en veldig annen måte å utvikle oss på enn våre kollegaer i mange andre land, avsluttet han.

Les mer og se film "Innovasjonspris-finalist Simen Myhrene"

Gartnerhallen gratulerer!

Om Gartnerhallens innovasjonspris:

Gartnerhallens innovasjonspris er en hederspris til den eller de som særskilt utpeker seg innen utvikling og nytenkning i norsk grøntproduksjon. Prisen deles ut for niende gang, på Gartnerhallen-kongress 18. – 19. november 2021. Blant 16 nominerte kandidater har juryen valgt ut tre finalister: Simen Myhrene, Karl Martin Viken og Jan Terje Vignes.

Relaterte artikler

Laptop og kaffekopp
22. mai 2023     #FoU og innovasjon
Planter på pall
3. april 2023     #FoU og innovasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller