Ny næringspolitisk rådgiver i Gartnerhallen

Johanne Schjøth

Av: Redaksjonen  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 2. februar 2024

Styrker arbeidet med næringspolitikk og myndighetskontakt med ny rådgiver.

Johanne Schjøth er ansatt som ny næringspolitisk rådgiver i Gartnerhallen. Med 15 års erfaring som seniorrådgiver i Landbruksdirektoratet, med særlig fokus på frukt- og grøntmarkedet, har Johanne svært godt kjennskap til grøntnæringen og virkemiddelapparatet.

– Vi ser fram til å styrke Gartnerhallens arbeid med næringspolitikk og myndighetskontakt ytterligere, ved å få Johanne med på laget i Gartnerhallen. Hun tar med seg betydelig kompetanse og stort engasjement for den norske grøntnæringen, og vi er sikre på at hun vil bli en verdifull medarbeider i vårt arbeid for å styrke grøntprodusentenes rammevilkår, sier Gunn Jorunn Sørum, organisasjonssjef i Gartnerhallen.

Johanne tiltrådte i stillingen 1. februar 2024, og vil inngå i organisasjons- og kommunikasjonsavdelingen i Gartnerhallen, sammen med Mari Engh, Marte Johansen og Gunn Jorunn Sørum.

God innsikt i verdikjeden for frukt og grønt

Schjøth er utdannet sivilagronom, og har en doktorgrad fra NMBU med hovedfag i plantepatologi. I tillegg til erfaringen fra Landbruksdirektoratet, har hun også arbeidsbakgrunn fra Statens fagtjeneste for landbruket og Norges forskningsråd, samt utenlandske forskningsmiljøer.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i stillingen som næringspolitisk rådgiver. Det blir interessant og lærerikt å arbeide «fra innsiden» av en næring jeg har lært å kjenne gjennom jobben i Landbruksdirektoratet de siste 15 årene, sier Johanne.

I Landbruksdirektoratet har Schjøth blant annet hatt et tett samarbeid med Grøntprodusentenes samarbeidsråd og Markedsmøtet. Hun var også betydelig involvert i innreiseordningen for sesongarbeidere under pandemien, og i Grøntutvalgets prosess med å etablere ambisjonene for grøntsektoren fram mot 2035.

– Det har gitt innsikt og kunnskap knyttet til verdikjeden for frukt og grønt, forvaltning og det politiske systemet, som jeg kan dra nytte av i ny jobb. Etter mitt syn er en konstruktiv samhandling mellom næring og det offentlige en viktig faktor for å nå nasjonale mål om utvikling av landbruket generelt, og grøntnæringen spesielt, sier hun.

Vil få en sentral rolle i oppfølgingen av samarbeidet mellom grøntnæringens organisasjoner

Gartnerhallen har inngått et samarbeid med Nordgrønt og Produsentforeningen 1909 om næringspolitikk og myndighetskontakt – et samarbeid som Johanne uttrykker stor tro på:

– Det er en ekstra motivasjon for meg at stillingen som rådgiver favner alle produsentforeningene. Den unike muligheten til å samarbeide kan bidra ytterligere til å utløse grøntsektorens potensial for å vokse. Jeg håper at alle gode krefter kan komme sammen om å øke forbruket av frukt og grønt, til beste for den enkelte av oss, og jeg gleder meg til å ta fatt med gamle og nye samarbeidspartnere. Og – om jeg får anledning til å komme ut av kontoret for å kjenne lukten av jord, er jeg ikke vond å be!

Samarbeidet mellom produsentforeningene, i kombinasjon med at rådgiver Mari Engh er ansatt i en deltidsstilling som daglig leder i Grofondet, har gjort det mulig for Gartnerhallen å opprette den nye rådgiverstillingen.

– Som næringspolitisk rådgiver vil Johanne få en sentral rolle i oppfølgingen av samarbeidet mellom organisasjonene i grøntnæringen, og i å utvikle vårt næringspolitiske arbeid framover. Med Johanne på laget, og hele grøntnæringen i ryggen, er vi godt skodd for å fremme grøntprodusentenes interesser inn mot faglag, forvaltning og myndigheter, avslutter Sørum.

Hvem er du? Johanne Elisabeth Schjøth. Bor på Ås, i barndomshjemmet til våre 4 ungdommer.

Utdanning: Doktorgrad fra NMBU med hovedfag i plantepatologi. Sivilagronom.

Arbeidserfaring: Landbruksdirektoratet, Norges forskningsråd, Statens fagtjeneste for landbruket.

Fritidsinteresser og hobbyer: folk og samfunn, friluftsliv, musikk, kunsthåndverk, hagebruk/jordbruk

Relaterte artikler

Bringebær
19. april 2024     #Organisasjon
Gartnerhallens Logo
31. mars 2023     #Organisasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller