Ny strømstøtteordning er klar

Lauvsnes Gartneri Cherrytomater Juanita

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Differ Media
Sist oppdatert: 11. august 2022

Nå kan jordbruksforetak, veksthusprodusenter og vanningslag registrere seg for strømstøtte under ny ordning.

Ny strømstøtteordning for aktive jordbruksforetak, veksthusprodusenter og vanningslag er nå på plass, og foretak kan sende inn registrering eller søknad for å motta støtte.

Søknadsfristen for å motta støtte for andre kvartal 2022 er 30. september. Utbetaling er planlagt rundt midten av oktober.

Den nye ordningen gjelder fram til mars 2023 for jordbruksforetak og veksthus, mens støtteperioden for vanningslag gjelder for perioden april til oktober 2022.

Jordbruksforetak trenger kun å sende inn registreringsskjemaet én gang for hele perioden april 2022 til og med mars 2023. Ny ordning er tilsvarende som den tidligere.

Veksthusprodusenter må nå bruke en søknadsbasert ordning, hvor det kreves søknad for hvert kvartal man ønsker støtte for. Fristen 30. september gjelder støtte for forbruk i andre kvartal 2022. For tredje og etterfølgende kvartaler må søknad sendes innen to måneder etter kvaratalet som gir grunnlag for støtte.

Vanningslag må sende søknad innen 30. september for støte for strømforbruk i andre kvartal. For å kunne motta støtte til strømforbruk fra og med juli 2022, må søknaden være sendt innen 31. desember 2022.

Mer informasjon om strømstøtten, hvem som kan motta støtte, tidspunkt for utbetalinger og annen informasjon om ordningen finnes på Landbruksdirektoratets nettsider.

Relaterte artikler

Gartnerhallens Logo
30. juni 2024     #Produksjon og marked
Gartnerhallens Logo
6. juli 2023     #Produksjon og marked
Ledig stilling
9. august 2022     #Produksjon og marked

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller