Signerte ny avtale om næringspolitisk samarbeid

Hans-Albert Huseby, Ole Andreas Ringdal Brekke, Elisabeth Morthen og Eilif Due. Produsentforeningen 1909 KDL Nordgrønt

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 5. juli 2024

Nordgrønt, Produsentforeningen 1909 og Gartnerhallen viderefører samarbeidet om myndighetskontakt og næringspolitikk. I tillegg styrkes laget ytterligere, når Kontraktdyrkernes Landslag trer inn i samarbeidet.

Gartnerhallen SA, Nordgrønt SA og Produsentforeningen 1909 inngikk i 2023 en samarbeidsavtale for å skape en sterkere samlet stemme for norske grøntprodusenter. Målet har vært å styrke grøntprodusentenes representasjon og påvirkning, ved å samarbeide om næringspolitiske innspill, myndighetskontakt, ressurser og ekspertise.

Denne uken fornyet partene avtalen. I tillegg styrkes arbeidet ytterligere ved at Kontraktdyrkernes Landslag (KDL) slutter seg til samarbeidsavtalen. Som organisasjon for landets grøntprodusenter med leveranse til foredling og industri, representerer KDL et stort antall produsenter og en vesentlig andel av norsk grøntproduksjon.

Samlet organiserer dermed de fire aktørene alle landets produsenter av frukt, bær, grønnsaker og poteter. Gjennom samarbeidet koordineres aktiviteter knyttet til myndighetskontakt og dialog med faglag og andre bransjeaktører. Det inkluderer både overvåking av lov- og reguleringsutvikling som påvirker grøntprodusentene, utvikling av felles posisjoner og anbefalinger for beslutningstakere og deltakelse i konsultasjoner med myndighetene på områder som berører norske grøntprodusenter.

De fire organisasjonene har allerede god erfaring fra samarbeid, blant annet fra felles innspill til avtalepartene i jordbruksforhandlingene.

Gartnerhallen SA vil være ansvarlig for å koordinere og implementere aktivitetene.

Øvrige deler av selskapenes virksomhet, inkludert produksjonsplanlegging, markedsaktiviteter, medlemskontakt og økonomi, omfattes ikke av samarbeidet og vil fortsatt skje i regi av det enkelte selskap.

Relaterte artikler

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller