I prosjektet SmartFrukt legges det opp til tett dialog mellom fruktdyrkere, fruktpakkerier, rådgivingsapparatet og forskerne, og løpende formidling av beste praksis.
Under finner du opptak av webinar gjennomført våren 2024/2025:
Er smått godt? Tynning og kvalitet relatert til fruktstørrelse
Presentasjon Darius Kviklys: Apple fruit size management by thinning: when and how much?
Presentasjon Emily Follett: Storleik er avgjerande
Presentasjon Jorunn Børve, NIBIO: Storleiken har noko å seia
Les også: Artikkel om tynning
Finns det betre alternativ enn å gje opp? Marknad og økonomi
Presentasjon Harald Mundal: Marknad og økonomi
Presentasjon Torbjørn Haukås: Smartfrukt, økonomi og kvalitet
Kor bra kan det bli? Gjødsling og fruktkvalitet
Presentasjon Gaute Myren, NLR: Gjødsling
Presentasjon Ingunn Øvsthus, NIBIO: Næringsstoff og fruktkvalitet
Kjedeleg tynning eller kjemisk tynning? Teori og praksis
Presentasjon Darius Kviklys: Hvorfor kjemisk tynning
Presentasjon Endre Bjotveit: Kjedeleg tynning eller kjemisk tynning - praktisk tilnærming
Skurv, sopp, scab, schorf, også ikkje så kjære barn har mange namn
Presentasjon Arne Stensvand: Epleskurvsoppen sin biologi
Presentasjon Gaute Myren: Praktiske middelval og tilnærmingar
Skurvsoppen har mange vener i epletrea
Presentasjon Jorunn Børve: Andre soppsjukdomar
Presentasjon Torbjørn Haukås : Økonomisk effekt av kjemiske tiltak
For store eller for små?
Presentasjon Torbjørn Haukås : Økonomi i ulik fruktstorleik
Presentasjon Darius Kviklys : Tynning
Spesialmøte Eden
Presentasjon Ingunn Øvsthus: Aroma og smak Eden
Presentasjon Torbjørn Haukås: Eden og glasing
Presentasjon Darius Kviklys: Eden tynning