Valgkomiteens innstilling er klar

Møteklubbe på bord

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Pexels
Sist oppdatert: 18. mai 2022

Valgkomiteen foreslår gjenvalg av styreleder Nils Olve Gillund og nestleder Aud Mari Folden. Edle Skavland og Leif Johann Rugsland innstilles som nye styremedlemmer.

Torsdag 9. juni samles tillitsvalgte på regionalt og sentralt nivå til årsmøte i Gartnerhallen SA for å legge føringer for Gartnerhallens arbeid og velge organisasjonens topptillitsvalgte for det kommende året.

Valgkomiteen har nylig avgitt sin innstilling, som anbefaler gjenvalg av styreleder Nils Olve Gillund fra Stange og nestleder Aud Mari Folden fra Levanger. De ble begge valgt inn i styret under Gartnerhallens årsmøte i 2021. Edle Skavland fra Talgje i Rogaland og Leif Johann Rugsland fra Tveit i Agder er foreslått inn som nye styremedlemmer. Styremedlemmene Kjetil Lerfall og Ingunn Haugen Hegdal er ikke på valg.

Veksthusprodusent fra Rogaland innstilt som nytt styremedlem

Edle Skavland er daglig leder i Skavland Gartneri AS, som hun driver sammen med ektemannen Håvard. I gartneriet produserer de ulike sorter tomat, og Edle har ansvar for daglig drift og pakkeri, herunder HMS, KSL og personalansvar for cirka 60 arbeidere.

– Jeg takket ja til valgkomiteen fordi jeg synes det er viktig at veksthusnæringa er representert inn i styret i Gartnerhallen, og fordi jeg ønsker å bidra til å øke norskandelen på grønt, forklarer Skavland.

44-åringen fra Talgje er utdannet førskolelærer med fordypning i organisasjon og ledelse, og har bred erfaring fra oppvekstsektoren som blant annet styrer og pedagogisk leder.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med Gartnerhallen som organisasjon, og med mange nye mennesker. Det er utfordrende tider vi er inne i, og fokus på markedet blir veldig viktig framover. Selv om jeg på mange måter er ny i gamet, er jeg klar for jobben og ser fram til utfordringen, sier Edle.

Industriprodusent fra Agder vil bidra til å løfte grøntnæringa

Leif Johann Rugsland driver variert grønnsaks- og potetproduksjon i Tveit, med leveranse til industri. Han har flere verv i ulike lag og utvalg i jordbruket, blant annet gjennom Norsk Landbruksrådgiving, Bondelaget og Felleskjøpet Rogaland Agder.

– Alt ligger til rette for at norsk grøntnæring skal lykkes i årene som kommer, men det forutsetter at produsent og produsentøkonomi settes i fokus. Jeg ønsker å være med på å påvirke for å løfte grøntnæringa, og det ønsker jeg å bidra til gjennom styret i Gartnerhallen, sier Rugsland.

40-åringen er utdannet ingeniør fra Hærens Ingeniørskole, og har bred militær erfaring, blant annet som instruktør og ingeniøroffiser. Han er i dag medlem i regionrådet for GH Industri.

– Det er flere utfordringer å ta tak i, innen alt fra landbrukspolitikk til klima og importkonkurranse. Jeg er opptatt av at vi må løfte fram de positive sidene ved den norske grøntnæringa og selge produksjonen vår inn til forbrukeren. Mye av det vi importerer i dag kan produseres i Norge, hvis betingelsene og forbrukerpreferansen er på plass. Jeg gleder med til å jobbe sammen med resten av styret for å skape resultater. Hvis jeg blir valgt inn er det noe som vil gi noe positivt i hverdagen min, sier Rugsland.

Landbruks- og matministeren til Gartnerhallens årsmøte

Valget av nytt styre vil skje under Gartnerhallens årsmøte i Oslo 9. juni 2022. Her skal også ordinære årsmøtesaker, som godkjenning av årsberetning og regnskap, behandles.

Landbruks- og matminister Sandra Borch avlegger også årsmøtet et besøk. Statsråden er invitert til å orientere om regjeringens syn på framtidsutsiktene for frukt- og grøntsektoren i Norge.

Les også: Sandra Borch til Gartnerhallens årsmøte

Relaterte artikler

Lauvsnes Gartneri Cherrytomater Juanita
9. juni 2022     #Organisasjon
Mari Engh
4. mai 2022     #Organisasjon
Jente plukker epler i Telemark
16. mars 2022     #Organisasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller