Viderefører viktig strømstøtteordning for jordbruk og veksthus

Et bilde fra Gartnerhallen

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Differ / Julie Lunde Lillesæter
Sist oppdatert: 17. februar 2023

Regjeringen viderefører strømstøtteordningen for jordbruk og veksthus ut 2024.

Denne uken ble det kjent at strømstøtteordningen for jordbruk, veksthus og vanningslag videreføres gjennom hele 2023 og 2024.

Videreføringen innebærer at dagens øvre forbruksgrense på 60 000 kWt per måned for jordbruksforetak opprettholdes, og sikrer at primærprodusenter i jordbruket får en kompensasjon som dekker 80 prosent av strømkostnadene over 70 øre per kWt opp til forbrukstaket.

– Jeg er svært glad for at vi har fått til en videreføring av strømstøtteordningene for jordbruksforetak, veksthus og vanningslag. Ordningen er avgjørende for å sikre norsk matproduksjon, og gir næringa forutsigbare rammevilkår framover. Ordningene er målretta og avhjelper næringa med høye kostnader i en periode der mange kostnader har økt kraftig, sier landbruks- og matminister Sandra Borch til regjeringen.no.

Sikrer viktig forutsigbarhet for grøntprodusentene

Gartnerhallen har fulgt opp strømstøtteordningen for jordbruk og veksthus tett gjennom hele 2022, og jobbet opp mot Storting og myndigheter for å sikre en best mulig strømstøtteordning for eierne.

Mange grøntprodusenter har et høyt strømforbruk knyttet til blant annet lagring av grønnsaker, oppvarming av veksthus og vanning i sesong. En egen strømstøtteordning for næringen har derfor vært helt nødvendig i møte med den enorme kostnadsveksten som produsentene opplever. Videreføringen ut 2024 gir viktig forutsigbarhet for de kommende to årene.

Les også: Strømstøttetak videreføres til sommeren

Relaterte artikler

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller