Webinarserie: Fruktdyrkerskolen i regi av prosjektet SmartFrukt

Eplehøsting hos Grethe Sylling

Av: Redaksjonen  Foto: Differ Media, Aurora Hannisdal
Sist oppdatert: 14. mars 2024

Les mer og delta på Gartnerhallen og SmartFrukts webinarserie.

Fruktdyrkerskolen i regi av prosjektet SmartFrukt.

Se video fra Er smått godt? Tynning og kvalitet relatert til fruktstørrelse (20. mars): https://www.youtube.com/watch?v=c-YoQ9Gnv9o

I prosjektet SmartFrukt legges det opp til tett dialog mellom fruktdyrkere, fruktpakkerier, rådgivingsapparatet og forskerne, og løpende formidling av beste praksis.

Det skal arrangeres en fruktdyrkerskole hver høst/vinter/vår der innholdet vil bestå av både grunnleggende dyrkningskunnskap, nye forskningsfunn fra prosjektet og andre aktuelle erfaringer og temaer.

Digitale foredrag er åpen for alle epleprodusenter, fruktpakkerier og andre ledd i verdikjeden i hele landet. Det vil bli gjort opptak av møtene slik at de vil være tilgjengelige for sener bruk

Noen samlinger vil arrangeres fysisk i en region, slik at de regionale dyrkerne kan delta fysisk. Samlingen vil samtidig strømmes direkte, eller bli gjort opptak av, slik at de vil være tilgjengelige for dyrkere i andre regioner.

Våren 2024 starter vi opp med 4 digitale foredragskvelder. Det vil bli holdt to foredrag à 20-25 minutter hver gang. Dermed vil det også bli tid til spørsmål og diskusjon.

Finns det betre alternativ enn å gje opp? Marknad og økonomi

  • Tidspunkt: 3. april, kl. 20:00-21:00
  • Foredragsholdere: Harald Alvavoll  og Harald Blaaflat Mundal, Torbjørn Haukås
  • Klikk her for å delta i webinaret - webinaret åpner 5 min før, 3. april kl. 19:55

Kor bra kan det bli? Gjødsling og fruktkvalitet

  • Tidspunkt: 10. april, kl. 20:00-21:00
  • Foredragsholdere: Gaute Myren og Ingunn Øvsthus
  • Klikk her for å delta i webinaret - webinaret åpner 5 min før, 10. april kl. 19:55

Kjedeleg tynning eller kjemisk tynning? Teori og prakis

  • Tidspunkt: 17. april, kl. 20:00-21:00
  • Foredragsholdere: Darius Kviklys og Endre Bjotveit
  • Klikk her for å delta i webinaret - webinaret åpner 5 min før, 17. april kl. 19:55

Les også: Gartnerhallen har fått tildelt 8,8 millioner til satsingen «SmartFrukt»

Gjennomførte webinarer:

Er smått godt? Tynning og kvalitet relatert til fruktstørrelse

  • Tidspunkt: 20. mars, kl. 20:00-21:00
  • Foredragsholdere: Darius Kviklys, Jorunn Børve og Emily Follett

Grunnkompetanse i tynning

Er du nybegynner eller ønsker å friske opp kunnskapen? Ta en titt på disse filmene fra NLR:

Relaterte artikler

Våronn 2024 Frosta Kari Helga Viken
5. april 2024     #Produsent
Eplehøsting hos Grethe Sylling
29. september 2022     #Produsent

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller