Arbeidsgiveransvar: støtte til Gartnerhallens medlemmer

Tre personer arbeider på åker med traktor

Av: Marte E. L. Johansen  Foto: BAMA
Sist oppdatert: 11. juni 2024

Mange sesongarbeidere er på plass for årets vekstsesong, og arbeidsgivere i jordbruket har et spesielt ansvar for å sikre at de opplever ryddige arbeidsforhold i næringen vår.

På ‘Min side’ på gartnerhallen.no har Gartnerhallen derfor samlet de viktigste temaene relatert til rollen og ansvaret som arbeidsgiver for sesongansatte.

Logg inn på Min side.

Mange grøntprodusenter er helt avhengige av ekstra arbeidskraft i deler av året, og som arbeidsgiver har man et stort og viktig ansvar med både plikter og rettigheter.

− Alle er tjent med at sesongarbeidere i grøntnæringen opplever ryddige arbeidsforhold. Det er viktig for rekruttering og for at dyktige arbeiderne skal ha lyst til å komme tilbake til gården år etter år. Og ikke minst er det viktig for forbrukernes tillit til at norske grøntprodukter er produsert på en god måte, sier Gunn Jorunn Sørum, organisasjonssjef i Gartnerhallen.

Grøntnæringen er en av de prioriterte næringene for Arbeidstilsynet også i 2024.

− De er allerede i gang med tilsyn, hvor de i år har varslet at de vil vektlegge arbeidsgivers oppfølging av krav til lønn, arbeidstid, arbeidsavtale og ordnede boforhold, forteller hun.

− Vi har et uttalt mål i Gartnerhallen om at vi skal være de beste arbeidsgiverne i grøntnæringa. For å bidra til dette har vi samlet relevant og oppdatert informasjon om arbeidsgiveransvaret for alle våre medlemmer på ‘Min side’, sier hun.

På Min side finner du som produsent oversikt over sentrale temaer tilknyttet arbeidsgiverrollen som det er viktig at du er bevisst og følger opp. Det inkluderer blant annet:

  • Arbeidsavtale
  • Arbeidstid, overtid og gjennomsnittsberegning
  • Arbeid og lønn på hellig- og høytidsdager
  • Minstelønnssatser for jordbruk og gartneri

Logg inn på Min side.

Relaterte artikler

Jordbær
14. september 2021     #Kvalitet
Tre personer arbeider på åker med traktor
28. september 2020     #Kvalitet

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller