Gartnerhallen melder om markant volumøkning i desember

Kai Knutsen

Av: Marte E. L. Johansen  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 20. desember 2022

Julen er en av høytidene der tradisjonene står sterkest knyttet til mat. Kulturene som gjerne mangedobler salget er rosenkål, mandelpotet, hodekål, rødkål og kålrot.

Årets siste uker kjennetegnes gjerne av en markant oppsving innen konsum, der økningen for julekulturene er sterkest.

En kultur utmerket seg også for 2022 – kålrotsalget landet omtrent på syvgangeren en normaluke.

Bilde

− Nordmenn mangedobler kålrotforbruket i desember. I løpet av noen få dager gikk salget fra 90 til 600 tonn kålrot i uken, det vil si at det økte med over 700 % i toppuken, Kai Knutsen, sier produksjons- og markedssjef i Gartnerhallen.

– Julesalget innen potet vokser betraktelig i disse ukene og viser en særskilt økning innen gourmetsortene slik som mandel, fjellmandel, Ringerikspotet og Gulløyepotet. Dette er potetsorter som har mye smak og står godt til kraftig julemat, men også vanlig potet øker i denne perioden, sier Knutsen.

Knutsen legger til at Gartnerhallen i 2022 leverte stangselleri to uker lengre enn plan. I ukene 48-50 leverte Gartnerhallens produsenter 135.000 stk. stangselleri, mot 22.000 for samme uker i 2021.

– En bra vekstsesong og høy kvalitet på varene inn på lager er noe av forklaringen. Resultatet ble forlenget sesong og svært gode volumtall, avslutter han.

Relaterte artikler

Gartnerhallens Logo
6. juli 2023     #Produksjon og marked
Hjertesalat hos Bjertnæs & Hoel på Tolvsrød
22. mai 2023     #Produksjon og marked
Vår i Sogn, Amble Gård
15. mai 2023     #Produksjon og marked

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller