Norsk i sesong: Nå er hjertesalaten her!

Hjertesalat hos Bjertnæs & Hoel på Tolvsrød

Av: Marte E. L. Johansen  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 22. mai 2023

Etter en periode med kalde temperaturer tok det ikke mange dager fra de første leveransene til full markedsdekning.

Rogaland var først ute med innhøsting 18. mai, etterfulgt av Vestfold 22. mai. Lier og Frosta er klare i månedsskiftet mai-juni.

Forsinket oppstart

Gartnerhallens sentrale kulturansvarlige produsent (SKP) for salat, Henrik Raastad-Hoel fra Bjertnæs & Hoel på Nøtterøy, forteller at vårens kalde temperaturer medførte at de i år plantet ut hele to uker senere enn i 2022.

– Nå er vi oppe i de temperaturene vi forventer på denne tiden av året og det går på skinner, sier den travle produsenten.

Og kvaliteten er prima, melder han.

– Hjertesalaten som nå kommer ut i markedet har høy kvalitet og er med på å sette en flott åpning for norsk sesong. Før sesongen avsluttes har Gartnerhallens syv produsenter av hjertesalat levert over 5 millioner hjertesalat til det norske folk, sier han.

Formidabel vekst

Hjertesalat har hatt en god utvikling og veksten har vært formidabel de siste årene. Raastad-Hoel mener forklaringen handler om to ting.

– Det ene handler om produktets egenskaper og det andre ligger i arbeidet produsenten gjør. Hjertesalaten har god holdbarhet, noe som gjør at den er godt tilpasset transport rundt i det langstrakte landet vårt, og helt inn i kjøleskapet til forbrukeren, sier han og fortsetter:

– Det er en mild og søt salat som er svært anvendelig og kombinert med at den pakkes i pakker á 2 stykk er de også forbrukervennlige. Da er det enkelt å variere mellom å ha den i salat, på grillen, eller bruke den som wrap, sier han.

Raastad-Hoel peker også på produsenter som er helt fremme i skoa.

– De følger tett på forbrukertrender og utviklingen av sorter med ulike kvaliteter, være seg sprøhet eller fargevarianter, sier han.

Han har stor tro på at veksten skal fortsette.

– Ambisjonene for grøntnæringen er høye, både fra myndighetene og i hele verdikjeden. Hjertesalaten har en naturlig plass i veksten og utviklingen, avslutter han.

Bilde Før sesongen avsluttes har Gartnerhallens syv produsenter av hjertesalat levert over 5 millioner hjertesalat til det norske folk.

Markedsmelding for norsk i sesong

Norsk kinakål og isbergsalat har nådd markedet, mens jordbær og tidligkål er i oppstart. Kålrot og blomkål er de neste kulturene på vei ut i markedet.

Se siste høsteprognose fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd her

Er du medlem i Gartnerhallen og ønsker å se markedsmelding for alle kulturer?

Logg inn på din medlemsside og gå til Markedsinfo for å se hele hele markedsmeldingen.

Relaterte artikler

Gartnerhallens Logo
6. juli 2023     #Produksjon og marked
Vår i Sogn, Amble Gård
15. mai 2023     #Produksjon og marked
Nypoteter
24. februar 2023     #Produksjon og marked

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller