Slik kan vi nå 5 (og helst 8) om dagen

Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Nita Foto
Sist oppdatert: 29. august 2024

Hva må til for å nå kostrådenes anbefalinger for frukt og grønt? Den profilerte og engasjerte ernæringsfysiologen Tine Mejlbo Sundfør deler sine refleksjoner på GRØNT 2024.

Vi nordmenn spiser i dag bare 3 porsjoner frukt og grønt daglig. Vi har allerede en lang vei å gå før vi når "5 om dagen", og enda lenger før vi klarer den nye anbefalingen i kostrådene om «helst 8».

Så hva må til? Hva kan produsenter, næring og dagligvare bidra med? Hvordan kan vi bygge kunnskap og inspirasjon for å få flere til å inkludere mer norsk frukt og grønt i kosten? Og bør det tas noen sterkere politiske grep enn vi har sett hittil for å endre på holdninger og handlinger?

Tine Mejlbo Sundfør er klinisk ernæringsfysiolog, ph.d., forsker, forfatter og formidler. Tine har forsket på overvekt, fedme og hjerte- og karsykdom og har sin doktorgrad fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Hun har mange års erfaring fra klinisk arbeid på preventiv kardiologi på OUS, private medisinske sentre og nå jobber hun på Seksjon for forebyggende medisin på Bærum Sykehus.

Tine underviser på høyskole og universitetsnivå, og hun er også kjent som ernæringsekspert fra TV-programmer som Helsekost Furuseth, God Morgen Norge, Matkontrollen, Forbrukerinspektørene og Debatten og for utallige sitater i dags- og ukepresse.

Tine er en meget ettertraktet foredragsholder med sine engasjerende foredrag om sammenhengen mellom kosthold og helse. Hun motiverer og inspirerer publikum. Hun har vunnet flere priser som foredragsholder, blant annet Confex-kåringen, "Årets mest populære foredrag"

Tine sitt motto er at sunnhet og nytelse kan kombineres og at små grep gjør stor forskjell!

Vil du høre Tine Sundfør på GRØNT 2024? Kjøp billett til konferansen her

Relaterte temaartikler

Reddiker og blomkål
29. november 2022     #Produksjon og marked
Landskap Frosta
28. oktober 2022     #Produksjon og marked
Gartnerhallens Logo
28. oktober 2022     #Produksjon og marked

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller