Få penger til å gro, med Grofondet

Gren av epletre under blomstring

Av: Mari Engh  Foto: Unsplash / Artyom Kulikov
Sist oppdatert: 9. desember 2022

Har du en god frukt- eller grønnsaksidé? Nå leter Grofondet etter nye innovasjonsprosjekter fra Gartnerhallens produsenter. Søknadsfrist: 5.januar 2023.

I frukt- og grøntsektoren har vi et eget fond – Grofondet. Her kan du som grøntprodusent få pengestøtte til egne prosjekter.

Neste søknadsfrist er rett rundt hjørnet: 5.januar

Grofondet er et spleiselag mellom Gartnerhallen SA, BAMA Eiendom AS og NorgesGruppen ASA, med 100 millioner i potten. Leder av Grofondet, Torbjørn Billing, håper nå på mange gode søknader fra Gartnerhallens produsenter.

− Det er produsentene selv som kjenner utfordringene og vet hvor skoen trykker, og ofte har de en god formening om hvordan utfordringene kan løses. Grofondets skal bidra til å gi flere produsenter trygghet til å prøve ut løsningene på en vitenskapelig og dokumentert måte, som igjen kan bidra til økt verdiskaping for norske produsenter.

Hva kan du få pengestøtte til?

Billing forteller at det årlig settes av rundt 10 millioner som skal finansiere ulike type utviklingsprosjekter i frukt- og grøntnæringen.

− Det er mulig å søke om pengestøtte til alt fra kompetansehevingstiltak til rene forskningsprosjekter. Flere av Gartnerhallens produsenter har mottatt midler for å utvikle nye sorter og arter, og til å teste ut nye metoder for dyrkning og tekniske løsninger, innenfor frukt- og grøntproduksjonen, forteller Billing.

Velkommen til digitalt søkerkurs 21.desember

Dersom du ikke har søkt midler fra Grofondet tidligere kan det være nyttig å få bedre tak på hvordan du som produsent kan komme i gang med søknadsskrivingen, og hva du kan søke om pengestøtte til.

For å senke terskelen, og gjøre deg som produsent bedre rustet til å søke midler, inviterer Gartnerhallen til søker-webinar 21.desember.

Meld deg på her

Under Webinaret går leder av Grofondet rett til sakens kjerne og gir deg konkrete tips om:

  • Hvilke muligheter fondet gir, og hvilke typer prosjekter det kan gis støtte til.
  • Hva de ser etter når de vurderer din søknad?
  • Hvordan du kommer i gang med søknadsskrivingen, raskt og enkelt.
  • Hva er forventet når det kommer til rapportering?

Oppdatering fra Gartnerhallen

Under webinaret 21.desember kl. 09:00 - 10:00, vil også administrasjonen i Gartnerhallen gi en kort oppsummering og evaluering av sesongen og markedet i 2022, i tillegg til informasjon om aktuelle saker Gartnerhallen jobber med som nytt IT-system, åressamlinger, plantevern og strømstøtte.

Innovative samvirkebønder

Gartnerhallen har mange innovative bønder som alt har fått tildelt midler gjennom Grofondet for å teste nye vekster, nye dyrkingsmetoder og ny teknologi i sin produksjon.

Her er en liste med noen av prosjektene du kan lese mer om:

  • Andreas Bakken leder prosjektet «Sirkulær grøntproduksjon» med pilotproduksjon av jordbær i tunnel som varmes opp med spillvarme fra lokal industri.
  • Dag Einar Bøtun i Fresvik har utviklet plukkeverktøyet «PicknCarry» som har doblet effektiviteten i bringebærplukkingen
  • Jarl Olav Rugtveit tester ut et nytt plantevernmiddel som er 100 prosent biologisk nedbrytbart, med mål om å få dette godkjent i Norge

Søk om støtte her

Relaterte artikler

Gartnerhallens Logo
1. september 2023     #FoU og innovasjon
Gren av epletre under blomstring
29. juni 2022     #FoU og innovasjon
Gartnerhallens Logo
15. april 2019     #FoU og innovasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller