Grønt TeknoForum: holder deg oppdatert på teknologiutviklingen i grøntnæringen

Urteproduksjon hos Karl Martin Viken

Av: Mari Engh  Foto: Finn Walther
Sist oppdatert: 24. mai 2023

3 grunner til at forumet bidrar til økt konkurransekraft for deg som grøntprodusent.

Norge har tatt en ledende posisjon i utviklingen av banebrytende teknologi til landbruket, og Grønt TeknoForum har tatt rollen med å holde Gartnerhallens produsenter oppdatert på den rasende utviklingen.

Her er 3 grunner til at forumet bidrar til økt konkurransekraft for deg som grøntprodusent:

1. Kunnskap er makt

Teknologiområdet innenfor landbruk er i rivende utvikling. Mange av de nye teknologiene kan bidra til å øke konkurransekraften til norsk frukt og grønt.

– Derfor er det vesentlig at vi holder øye med det som skjer og formidler denne informasjonen til våre eiere. Dette er en av grunnene til at Gartnerhallen etablerte Grønt TeknoForum; det skal være enklere å holde seg oppdatert, så vi ikke går glipp av store muligheter, forteller leder for forumet og FoU- og innovasjonssjef i Gartnerhallen, Ellen-Margrethe Hovland.

Forumet gir også en plattform for å presentere og diskutere ny forskning og innovasjon innen grøntteknologi. Produsentene kan bli kjent med nye ideer, prosjekter og muligheter for samarbeid med forskningsinstitusjoner og teknologiselskaper.

Vil du høre mer om hva Grønt TeknoForum gjør for å fremme morgendagens plantevernløsninger? Bli med på Gartnerhallen-webinar 26. mai!

2. Det må utvikles teknologi for norske forhold

Hovland understreker også at dersom vi skal lykkes med å utvikle og ta i bruk den nye teknologien er vi helt avhengig av å samarbeide med utviklingsmiljøene og andre aktører, så de forstår hvilket behov de skal dekke.

– Teknologileverandørene må produsere det vi faktisk trenger, og vi kan bruke forskning som et verktøy for å løse utfordringer underveis i utviklingsprosessen. Vi i Teknoforumet er blant annet på jakt etter teknologi som gjør produsentene og avlingene mindre avhengig av kjemiske plantevernmidler. Det kan være robotisering av arbeidsprosesser, utvikling av presisjonsteknologi eller forebyggende tiltak som styrker plantenes motstandskraft innenfra, forteller Hovland.

Hun mener det er viktig at grøntnæringa selv bidrar til at det utvikles teknologi tilpasset norske forhold – noe forumet tilrettelegger for.

Bilde Ellen-Margrethe Hovland leder Grønt TeknoForum.

3. Ny teknologi er avgjørende for vekst

Sammen med andre aktører i grøntnæringen har Gartnerhallen et ambisiøst mål om å øke omsetningen med 150 prosent innen 2030. Hovland mener ny teknologi er helt avgjørende om Gartnerhallen skal nå målet sitt.

– Mange av de nye teknologiene kan bidra til å øke konkurransekraften til norsk frukt og grønt. Derfor er det vesentlig at vi holder øye med det som skjer og formidler denne informasjonen til våre eiere, sier hun.

Samlet sett gir Grønt TeknoForum en unik arena der produsentene kan holde seg oppdatert på den raske utviklingen innen teknologi i grøntnæringen. Det bidrar til å bygge kunnskap og fremme innovasjon, og forbedre den teknologiske utviklingen til grøntnæringen.

Les mer om forumet her

Relaterte artikler

Gartnerhallens Logo
7. november 2023     #FoU og innovasjon
Gartnerhallens Logo
8. september 2023     #FoU og innovasjon
Ledig stilling
9. august 2022     #FoU og innovasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller