Møtte landbruksministeren om arbeidsvilkår

Sandra Borch

Av: Redaksjonen  Foto: LMD/Torbjørn Tandberg
Sist oppdatert: 16. desember 2022

Gartnerhallen møtte denne uken landbruks- og matminister Sandra Borch for å diskutere arbeidsvilkår i jordbruket.

Flere organisasjoner i jordbruket og grøntnæringen møtte denne uken landbruks- og matminister Sandra Borch for å diskutere arbeidsvilkår i jordbruket.

Bakteppet for møtet var regjeringens nye Handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, som ble lagt frem tidligere i høst. Handlingsplanen omtaler tiltak regjeringen vil gjennomføre for å forebygge og bekjempe sosial dumping og kriminalitet i arbeidslivet.

I møtet var alle organisasjonene bedt om presentere eget arbeid for å sikre gode arbeidsvilkår i næringen, og gi innspill til myndighetenes oppfølging av planen.

– Gartnerhallen har jobbet systematisk over flere år for å styrke bonden som arbeidsgiver, og det har vært stor oppslutning om tiltakene i medlemsmassen, sa organisasjonssjef i Gartnerhallen, Gunn Jorunn Sørum, i sitt innlegg.

Sammen med styreleder Nils Olve Gillund, representerte hun Gartnerhallen i møtet.

Visjon om å være de beste arbeidsgiverne i næringen

Gartnerhallen viste i sitt innlegg til egen 5-punkts handlingsplan for gode arbeidsforhold, som har vært grunnlag for organisasjonens arbeid siden 2020.

– Vår visjon er at Gartnerhallens produsenter skal være de beste arbeidsgiverne i grøntnæringen. Kurs, informasjon og veiledning er viktige tiltak mot dette målet. Blant annet har over 99 prosent av medlemmene gjennomført arbeidsgiverkurs de siste to årene, sa Sørum.

Informasjon og veiledning til arbeidsgivere med utenlandske arbeidstakere er også løftet fram i regjeringens nye handlingsplan.

– Arbeidsgiveransvaret er omfattende, og skal utøves midt oppe i en hektisk sesong, hvor primærfokuset er å få maten fra jord til bord. Derfor støtter vi opp om alle tiltak som kan gjøre det lettere for den enkelte bonde å fylle sin arbeidsgiverrolle på en god måte, og bidrar gjerne i videre arbeid på temaet, sa Sørum.

Relaterte artikler

Arbeidere på jorde
23. juni 2022     #Kvalitet
Jordbær
14. september 2021     #Kvalitet
Tre personer arbeider på åker med traktor
28. september 2020     #Kvalitet

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller