Norsk i sesong: Hjertesalaten er på vei

Bilde av innhøsting av hjertesalat

Av: Redaksjonen  Foto: Bjertnæs & Hoel
Sist oppdatert: 18. mai 2021

Etter 8 uker i jorda er hjertesalaeten høsteklar. Gartnerhallen har startet innhøstingen og de seks produsentene våre forsyner markedet ut oktober.

– Vi startet utplantingen i 25. mars og repeterer utplantingen hver uke frem til midten av august, sier Henrik Raastad-Hoel fra Bjertnæs & Hoel på Nøtterøy.

Innhøstingen er endelig i gang, 4-5 dager forsinket etter en kald vekstsesong.

– Mars startet som normalt, men april ble tørr, full av vind og med nattefrost. Regnet som kom nå i mai, kom som bestilt. Vi kuttet den første salaten i morges og i løpet av noen timer er den på vei ut i markedet.

Raastad-Hoel er i tillegg til en av Norges største produsenter av hjertesalat, også kulturansvarlig for Gartnerhallens produsenter av isberg- og hjertesalat.

– Produsentene våre er stort sett i rute. Vestfold og Rogaland startet innhøstingen i dag (18. mai), noen dager etter følger resten av Østlandet og så starter Trøndelag rundt 1. juni.

Foruten den kalde våren har det vært en utfordring – arbeidskraft.

– Usikkerhet rundt arbeidskraft er fremdeles den største bekymringen for våre produsenter. Det er høy risiko og store investeringer på produsentenes skuldre, sier Raastad-Hoel, som melder om at alle produsentene har meldt inn at de gjennomfører sesongen som normalt.

Produsenten tipser:

Hjertesalaten er svært forbrukervennlig. Den er allsidig og har god holdbarhet. Det er nettopp dette vi har lagt til rette for dette når den kommer i pakker med to. Selv anbefaler han den til cæsarsalat og som grønn wraps til taco eller asiatisk mix.

Gå til produsentens hjemmeside: Bjertnæs & Hoel

Relaterte artikler

Norske epler i kasse
23. november 2022     #Produksjon og marked
Gartnerhallens Logo
17. mai 2022     #Produksjon og marked
salatåker
9. mai 2022     #Produksjon og marked

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller