Nominer kandidater til Gartnerhallens innovasjonspris 2021!

UV-lys på jordbær

Av:   Foto: Differ Media, Aurora Hannisdal
Sist oppdatert: 16. september 2021

Under Gartnerhallenkongressen 18.-19. november deles innovasjonsprisen ut. Fristen for å nominere kandidater er 3. oktober og du kan allerede nå nominere kandidater.

Prisen som har blitt delt ut siden 2007 har blant annet som formål å sikre fokus på utvikling og nytenking innenfor frukt og grønt, og bidra til en fortsatt konkurransedyktig norsk produksjon av varer markedet ønsker. − Innovasjonsprisen er en hederspris til den eller de som gjør en særskilt innsats på dette området, og som bidrar til økte produksjons- og foredlingsmuligheter innenfor frukt og grønt, og dermed verdiskaping for Gartnerhallens eiere, sier Ellen-Margrethe Hovland, FoU- og innovasjonssjef i Gartnerhallen.

FoU-sjefen, som har rollen som jurysekreter, mener den norske frukt- og grøntnæringen er ledende på innovasjon og utvikling og har en imponerende endringstakt. − Det tas hele tiden i bruk ny teknologi, utvikles nye produkter og nye måter å jobbe på. Mangfoldet er stort og disse pionerene vil vi løfte frem. For å få til det trenger vi hjelp, sier hun, og utfordrer eiere, leverandører, samarbeidspartnere og andre eksterne til å nominere kandidater.

Hvem kan nomineres?

Det er mulig å nominere produsenter i Gartnerhallen SA

  • produsentsammenslutninger i Gartnerhallen SA
  • enheter i Gartnerhallen SA
  • pakkerier tilknyttet varestrømmen som pakker produkter fra Gartnerhallen-produsenter
  • foredlingsindustri som bearbeider produkter fra Gartnerhallenprodusenter
  • samarbeidspartnere i Gartnerhallens verdikjede

Hvem kan nominere?

Det er åpent for alle å nominere kandidater til Gartnerhallens innovasjonspris. Nominasjoner og god begrunnelse sendes til ellen.hovland@gartnerhallen.no

Kriterier for tildeling

Den nominerte bør oppfylle en eller flere av følgende kriterier

  • Å ha sett muligheter for nye produkter som markedet vil ha, og tilrettelagt og arbeidet for at produksjon av disse produktene har blitt igangsatt
    • Aktuelle tiltak kan være produksjonstekniske løsninger mht pakningsløsninger, emballasje, rasjonell varestrømlinje eller utvikling som har gitt samarbeidsløsninger produsenter i mellom.
  • Arbeid som har bidratt til nye eller forbedrede produksjonstekniske løsninger
    • Aktuelle tiltak kan være innen ny teknologi, dyrkingsmetoder eller lignende.
  • Arbeid som har bidratt til positiv utvikling i salg og omsetning av enkeltkulturer
    • Aktuelle tiltak kan være forbedrede løsninger på produkters holdbarhet eller utvidet norsk sesong i form av nye sorter, dyrkingsteknikk eller lagring.
  • Samordning og utvikling av oppgaver og prosesser i produksjonen, som har gitt en mer rasjonell produksjon og vareomsetning for produktet og derigjennom økt verdiskaping for alle ledd i verdikjeden.

Tidligere vinnere av innovasjonsprisen

  • Skjærgaarden gartneri (2018)
  • Per Odd Gjestvang (2016)
  • Roy Hasle (2014)
  • Larvik Løk (2012)
  • Det norske bringebæreventyret (2010)
  • Gjermund Elstøen (2009)
  • Stine Mølstad (2008)
  • Lærdal Grønt (2007)

Begrunnede forslag på aktuelle kandidater til årets innovasjonspris sendes til ellen.hovland@gartnerhallen.no senest 3. oktober.

Har du spørsmål om Innovasjonsprisen?

Kontakt Ellen Hovland, FoU- og innovasjonssjef og sekretær for juryen Tlf 41 22 30 03 / ellen.hovland@gartnerhallen.no

Relaterte temaartikler

Simen Myhrene
16. november 2021     #FoU og innovasjon
Karl Martin Viken
16. november 2021     #FoU og innovasjon
Et bilde fra Gartnerhallen
16. november 2021     #FoU og innovasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personalisering og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens Personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller