Innovasjonsprisen 2021: Her er finalistene

Innovasjonsprisen 2021 finalister

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Differ Media
Sist oppdatert: 14. oktober 2021

Juryen for Gartnerhallens innovasjonspris har plukket ut 3 knallsterke finalister blant de 16 nominerte kandidatene.

Gartnerhallens innovasjonspris er en hederspris til den eller de som særskilt utpeker seg innen utvikling og nytenkning i norsk grøntproduksjon. Prisen deles ut for niende gang, på Gartnerhallen-kongress 18. – 19. november 2021.

Blant 16 nominerte kandidater har juryen valgt ut tre finalister: Simen Myhrene, Karl Martin Viken og Jan Terje Vignes.

Finalist: Karl Martin Viken

På Frosta, midt i «Trøndelags kjøkkenhage», driver Karl Martin Viken innovativ og moderne grøntproduksjon, med basis i naturlige vekstbetingelser og lange tradisjoner.

Karl Martin Viken er nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2021 for sin produktutvikling innen kuttede urter, og for å ha videreutviklet Viken Gartneri med en unik kombinasjon av vertikal og tradisjonell veksthusproduksjon.

Nytenkningen og satsingsviljen har bidratt til at Viken er valgt ut av juryen som én av tre finalister i årets prisutdeling.

– Det er stor stas for oss som bedrift å være nominert. Hvis vi vinner, er prisen noe som skal deles med alle som jobber her. Foreldene mine har lagt grunnlaget, og støttet opp om prosessen vi er inne i nå. Ikke minst har alle de ansatte stått på for å få produksjonen til å fungere, sier Karl Martin.

Les mer om Karl Martin Viken

Finalist: Simen Myhrene

Gjennom egne innovasjoner og aktiv deltakelse i en rekke prosjekter, har Simen Myhrene både utviklet egen jordbærproduksjon i Ekeberg Myhrene AS – og bidratt til å sette norsk jordbærproduksjon på kartet internasjonalt.

Simen er nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2021 for sitt engasjement for å videreutvikle norsk jordbærproduksjon.

Han har både initiert og deltatt i ulike forskningsprosjekter og innovasjoner, og er en aktiv bidragsyter til kunnskapssøken, -utvikling og -deling i det norske jordbærmiljøet. Dette har bidratt til at han er plukket ut av juryen som én av tre finalister i årets utdeling.

– Jeg er veldig stolt og takknemlig over å ha blitt nominert. Prisen henger høyt, når du vet at det er kollegaer i næringa som har sendt inn nominasjoner. Samtidig er det viktig å få fram at selv om det er jeg som er nominert, så er vi et team. Det er mange som står bak og som er en del av denne nominasjonen, sier Simen.

Les mer om Simen Myhrene

Finalist: Jan Terje Vignes

De siste 20 årene har fjerde generasjon tomatgartner, Jan Terje Vignes, ledet an en massiv utvikling i Lauvsnes Gartneri på Finnøy. Nå driver han nybrottsarbeid i både norsk og internasjonal sammenheng, med en massiv satsing på ny grønn veksthusteknologi.

Jan Terje Vignes er nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2021 for installasjonen av et nytt, norskutviklet produksjonssystem i gartneriets veksthus. Systemet legger til rette for klimanøytral tomatproduksjon, ved å lukke veksthusene, fange CO2 fra uteluften og benytte dette inn i planteveksten.

For denne offensive satsingen har Vignes blitt valgt ut av juryen som én av tre finalister i årets utdeling.

– Det er kjekt at andre ser det man gjør, og anerkjenner at man ønsker å få til noe. Vi vil være framme i skoene og prøve nye ting. Hvis vi vinner vil det gi inspirasjon til å satse videre, men det er en seier i seg selv å være nominert, sier Jan Terje.

Les mer om Jan Terje Vignes

Relaterte temaartikler

Holm gård
7. januar 2024     #FoU og innovasjon
Et bilde fra Gartnerhallen
18. desember 2023     #FoU og innovasjon
Nærbilde kål
29. april 2021     #FoU og innovasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller